ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Galerija | ‘STORI PO SVOJU’! U Kostreni uspješno zaključen program u kojem je uživalo više od 700 djece i mladih iz Rijeke i okolice!

Završnom konferencijom održanom u Kostreni, zaključen je EU projekt „Stori po svoju“, namijenjen edukaciji djece i mladih do 29 godina u područjima kulture, poduzetništva, održivog, osobnog i profesionalnog razvoja kao i STEAM-a

Prijavitelj i nositelj projekta “Stori po svoju” bila je Općina Kostrena, a partneri Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Vrijednost projekta je 367.692,61 EUR (2.770.380,00 kuna). Projekt je u 100% iznosu financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt “Stori po svoju”, započeo je u veljači 2021. i formalno će biti zaključen 23. veljače 2023. godine. Obuhvatio je više od 700 polaznika s područja Urbane aglomeracije Rijeka koji su kroz projekt dobili priliku sudjelovati u preko 90 radionica, 10 mentorskih programa, 4 kampa i Hackathonu kao i otići na 4 izleta.

Radionice podijeljene u dva ciklusa

Radionice su bile podijeljene u dva ciklusa, od kojih je prvi započeo krajem 2021. godine, a drugi u travnju 2022. a održavale su se u Kostreni, Rijeci i u Kraljevici. Radionice projekta „Stori po svoju“, proveli su Centar tehničke kulture Rijeka, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga Žmergo, Udruga Ri Rock i Lean Startup.

Općinu Kostrena je prijavitelj i nositelj projekta dok su partneri u projektu Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena koji je na sebe preuzeo organizaciju i provedbu aktivnosti kao i vidljivost projekta. Uz ravnateljicu Centra kulture Kostrena Borku Reljac na završnoj konferenciji sudjelovala je i predstavnica Grada Kraljevice Paula Vučković koja je istaknula značaj projekta „Stori po svoju“ čije radionice je pohađalo oko 100 malih Kraljevičana i kroz koji su dobili priliku steći različite  kreativne vještine, a postignuta je i kvalitetna zajednička suradnja među partnerima.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Značaj projekta   i zadovoljstvo provedbom istaknuo je i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić: – Projekt Stori po svoju idealno se uklopio u našu viziju stvaranja kvalitetnog okruženja za život i rad naše djece i mladih. Ako želimo budućnost u kojoj će naši mladi biti uspješni lideri, poduzetnici i radnici, sposobni donositi odluke i nositi se sa izazovima, tada je važno da im stvorimo što više prilika za stjecanje novih znanja i potrebnih vještina kako bi u tome bili što uspješniji. Zahvaljujem svim sudionicima i našem Centru kulture Kostrena koji je preuzeo glavnu organizacijsku ulogu u projektu kao i Gradu Rijeci i Gradu Kraljevici koji su prepoznali važnost i uključili se u projekt.

Mnogi polaznici kroz aktivnosti projekta otkrili svoje afinitete

U ime provoditelja aktivnosti i radionica na konferenciji su sudjelovale Diana Kovačić iz udruge Žmergo Opatija i Zagorka Prce Veseli iz Centra tehničke kulture Rijeka, a događaj je zaključen dodjelom poklona polaznicima koji su sudjelovali u najvećem proju programa.

Ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac istaknula je kako su mnogi polaznici kroz aktivnosti projekta otkrili svoje afinitete, spoznali što ih veseli i stekli nove vrijedne vještine dok su partneri također stekli iznimno korisno iskustvo za daljnje povlačenje sredstava iz europskih fondova, za neke nove projekte usmjerene na razvoj i dobrobit zajednice.

Na završnoj konferenciji prikazan je i kratki film s pregledom aktivnosti projekta koji se može pogledati ovdje:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari