NAČELNIK HINKO MANCE

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke uputio apel građanima!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke uputio apel građanima da se odgovorno i dosljedno pridržavaju epidemioloških mjera

S obzirom na ozbiljnost trenutne epidemiološke situacije u kojoj se svi nalazimo, Stožer poziva građane da odgovorno i dosljedno slijede epidemiološke mjere koje propisuju nacionalni i lokalni stožeri civilne zaštite, a o kojima su obaviješteni putem javnih medija.

„Još jednom pozivamo građane na obavezno nošenje zaštitnih maski na pravilan način, i to na svim otvorenim i zatvorenim prostorima gradskih tržnica, u autobusima, trgovinama, kao i svim otvorenim prostorima na kojima nije moguće održavati propisanu distancu. To se odnosi primjerice na redove ispred trgovina, na pješačke prijelaze ili autobusna stajališta“, ističe Stožer civilne zaštite Grada Rijeke.

Također, ponovno se apelira na građane da poštuju ograničenje broja putnika u autobusima javnog gradskoga prijevoza.

Sve osobe starije životne dobi još jednom se pozivaju da do daljnjega izbjegavaju korištenje javnoga gradskog prijevoza koje na području grada Rijeke pruža KD Autotrolej, posebice ujutro do 9 sati ujutro te u ostalim terminima najvećih gužvi.

„Svrha mjera je zaštititi zdravlje svih naših građana, posebno onih najranjivijih među nama, ali i omogućiti funkcioniranje zdravstvenoga sustava koji se suočava s iznimnim izazovima i naporima. Nadamo se razumijevanju i suradnji svih građana, kako bismo zajedno smanjili širenje zaraze te prevladali pandemiju, uz što manje posljedica“, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views