PGŽ ZA PRIMJER

Stožer civilne zaštite PGŽ traži pojačanu kontrolu na istočnim granicama RH

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Traže da se hitno donesu mjere pojačane kontrole dolazaka osoba iz država s rizičnom područjima zaraze kao što su BiH, Srbija, Makedonija i Kosovo

Iz Stožera civilne zaštite PGŽ podsjećaju na zaključke prošlotjedne sjednice usmjerene osiguranju aktivnosti tijekom turističke sezone kao svih drugih gospodarskih aktivnosti na Kvarneru. Također traže da se hitno donesu mjere pojačane kontrole dolazaka osoba iz država s rizičnom područjima zaraze kao što su BiH, Srbija, Makedonija i Kosovo.

Prema riječima načelnika stožera Marka Boras Mandića aktualna situacija u Republici Hrvatskoj upućuje da su takve mjere potrebne te da sve osobe koje dolaze s tih područja, neovisno jesu li gosti ili hrvatski državljani, trebaju proći epidemiološku obradu kako bi spriječili mogućnost unošenja virusa na područje naše Županije.

„Tražimo dakle isto postupanje i iste mjere kakve smo imali u vrijeme kada je epidemija eskalirala u susjednim talijanskim regijama. Također pozivamo sve organizatore manifestacije s okupljanjem većeg broja sudionika da osiguraju provedbu svih protuepidemijskih mjera, a ukoliko to nisu u mogućnosti da takve manifestacije ne održavaju“, ističe Boras Mandić.

Primorsko-goranska županija, zahvaljujući pravodobnoj reakciji i mjerama Županijskog stožera, spremnosti te organiziranosti zdravstvenog i epidemiološkog sustava kao i odgovornim građanima, ima stabilnu epidemiološku sliku što je i omogućilo vraćanju najvećeg dijela gospodarskih aktivnosti i dobar početak turističke sezone.

Na području PGŽ već dulji vremenski period nema evidentiranih novih slučajeva zaraze korona virusom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views