Štrajk u 3. maju nastavljen: Radnici blokirali izlaze, ne daju da se iznese dizalica

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radnici 3. maja blokirali su sve porte i neće dozvoliti da se dizalica iznese iz brodogradilišta

Radnici Brodogradilišta 3. maj, koji su već drugi tjedan u štrajku, u petak su blokirali izlaze iz brodogradilišta, kako se iz njega, tj. iz riječkog pogona Strojogradnje dizel, tvrke u sastavu Uljanik grupe, ne bi izvezla dizalica, doznaje se od predsjednika Štrajkaškog odbora Veljka Todorovića a prenosi Hina.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Todorović je kazao da Štrajkaški odbor 3. maja nije dozvolio da se ta dizalica tijekom štrajka odveze iz brodogradilišta, iako je to odobrio Štrajkaški odbor Uljanika, obrazloživši da se želi spriječiti šteta za kupca.

Radnici 3. maja blokirali su sve porte i neće dozvoliti da se dizalica iznese iz brodogradilišta, naglasio je Todorović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi radnici Uljanik grupe, tako i 3. maja, danas očekuju obećane plaće. Premijer Andrej Plenković u četvrtak je kazao da je pronađen model kako da se to obećanje ispuni i poručio radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz. (OVDJE)

Mladen Bucar i Predrag Knežević.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 3. maju danas će sa sastati Krizni stožer za 3. maj, osnovan u sriijedu na izvanrednoj sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća. U njemu su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća Damir Bačinović i predsjednik Štrajkaškog odbora 3. maja Veljko Todorović.

Krizni stožer podupire Štrajkaški odbor 3. maja, koji traži isplatu srpanjskih plaća, a potom i povrat svih pozajmica, koje je 3. maj dao Uljaniku, normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanje te izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Štrajkaškog odbora su najavili da će, ako plaće za srpanj u petak ne budu isplaćene, u ponedjeljak vjerojatno organizirati prosvjed u središtu Rijeke. Račun Uljanika, koji je bio blokiran, u četvrtak popodne je deblokiran, a prema informacijama kojima raspolaže Štrajkaški odbor, račun 3. maja u petak ujutro još uvijek je blokiran.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari