'ZNAČI, BOLJE JE PITI'

Strancima u Istri i na Kvarneru jeftinije nego kod kuće?! Pogledajte jesu li kod nas već krenuli sa sezonskim cijenama

Idi na originalni članak

Ionako visoke cijene u sezoni postaju još više. Više u video prilogu

Oglas

I tako iz godine u godinu. Turistima, barem onim zapadnim, to je i dalje uglavnom jeftinije nego kod kuće, a domaće – tko ih pita… Ekipa RTL-a provjerila je jesu li u Istri i na Kvarneru već krenuli sa sezonskim cijenama.

Kada prodavačicu znate po imenu, možete biti sigurni da ni u špici sezone povećanje cijena nećete osjetiti. Iako ljudi kažu da se na opatijskoj tržnici to ni ne radi, cijene ostaju iste unatoč sezoni. “Cijene su na našoj tržnici ovdje dosta stabilne”, kaže Iso Latović za RTL Danas.hr.

Domaći se ne moraju brinuti ako se i nešto poremeti. Andrea Slavić, prodavačica u opatijskoj ribarnici, otkrila je je hoće li domaćima za vrijeme sezone i špice dati povoljniju cijenu. “Domaćima uvijek radimo neku bolju cijenu, tako da to isto ostaje isto kao i uvijek.”

Ljubomir Lukić na ovu tržnicu dolazi godinama. “S obzirom na prošlu godinu sve je skuplje svuda. Nije da se u špici digne zbog turizma? Za sada ne znam. Prijašnjih godina? Prijašnjih godina je bilo koliko toliko tolerantno”.

“Primijetila sam da za vrijeme turističke sezone cijene budu malo više. Ne puno, ali vidi se razlika”, kaže Martha iz Meksika.

Cijene restorana i kafića?

Što se tiče restorana i kafića, cijene znaju varirati, ali i tu postoji kvaka. Ugostitelji čiji restorani rade čitavu godinu, u sezoni ne podižu cijene. Cijene podižu oni koji rade isključivo tijekom sezone.

Ali turisti su to već naučili prepoznati i idu tamo gdje ih neće prevariti. Ovi su Australci proveli nekoliko dana u Rovinju, gdje su ručali i večerali u restoranima i pili samo vrhunsko vino.

Phil iz Australije: “Otprilike osam eura za čašu. Alkohol je ovdje u Hrvatskoj jako jeftin. Hrana je skuplja nego što sam očekivao.”

Felicity iz Australije otkriva: “Morska hrana je bila oko 23 eura. Oko te cijene. Pojeli smo i odrezak i to je bilo oko 24, 25 eura”. Znači, bolje je piti ovdje? “Definitivno.”

Jeftino u Opatiji

U Opatiji je, kažu turisti, jeftinije. Chantal iz Nizozemske: “Otprilike 15 do 17 eura za normalan obrok s mesom i pomfritom. To je jeftino.”

Kuglica sladoleda u centru Opatije je s prošlogodišnja dva eura skočila na dva i pol. Kada se sjetimo da je lani na nekim mjestima bila i duplo skuplja, ova je i dalje duplo slađa, piše Danas.hr.

Exit mobile version