BABY LASAGNJA NA OTVORENJU

Student Day Festival: Gradonačelnik Filipović studentima povjerio ključ grada Rijeke

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović povjerio je studentima ključ grada Rijeke, na taj način simbolično označivši početak Student Day Festivala, čiji će bogati program obilježiti nastup Baby Lasagne.

Jedno od najznačajnijih studentskih događanja u Republici Hrvatskoj, održava se od 3. do 9. lipnja u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i RIKUP-a te nudi niz kulturnih, zabavnih, edukativnih i sportskih događanja za studentsku populaciju uz glazbeni koncertni program namijenjen svim građanima i građankama. Ovogodišnji će SDF biti održan na Kampusu, ali i na brojnim drugim lokacijama u Rijeci.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par, suorganizator Festivala Alen Tibljaš, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović te zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

„Ove smo godine u programu SDF-a stavili naglasak na mentalno zdravlje studenata, a imat ćemo i niz interkulturnih događanja s našim partnerima iz Saveza YUFE. Cilj nam je potaknuti mlade da budu aktivni članovi društva i uključe se u aktivizam, po kojem je Rijeka prepoznatljiva. Svakako je tu i glazbeni program, najatraktivniji dio SDF-a, kazala je Lana Par, predsjednica Studenskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Alen Tibljaš iz poduzeća RiKUP, koje, je uz Studentski zbor Sveučilišta, organizator SDF-a, istaknuo je:
„Ove smo godine koncertni dio SDF-a smjestili u ex Exportdrvo na Deltu iz dva razloga: Prvo – radi se o zatvorenom prostoru u kojem smo sigurni od moguće kiše i drugo – zbog nove dječje bolnice na Kampusu na Trsatu, ne želimo tamo proizvoditi buku. U Bayby Lasagnu, bit će tu i Minea, Gustafi, Belfast Food, TBF i brojni drugi glazbenici.“

Rektorica Prijić Samaržija naglasila je kako ovom manifestacijom studenti poklanjaju svojem gradu cijeli tjedan aktivnosti.

„Naš Studentski zbor uistinu je ponos Sveučilišta. Angažirani studenti pokazuju brigu za studentski standard i postaju aktivni samosvjesni građani. U programu ima sporta i aktiviranja novih igrališta Žilavog Kampusa. Uz hvalevrijednu temu o mentalnom zdravlju, istaknula bih i YUFE Fiumanku. Doći će predstavnici iz svih deset članova alijanse i održati svoj studentski forum, a u četvrtak će svako sveučilište broditi svojom brodicom, izdvojila je iz bogatog programa rektorica Prijić Samaržija.

„Ponosni smo na hrvatski Oxford, na ovaj sveučilišni grad, koji živi studentskim životom! Primorsko-goranska županija kao i svake godine stoji uz organizatore te im čestitamo na uvijek uspješnoj organizaciji SDF-a te želimo svim studentima uspješan završetak ljetnog semestra, poručila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

Gradonačelnik Rijeke Filipović izrazio je zadovoljstvo što se 14. put zaredom Student Day Festival donosi mnoštvo aktivnosti.

“Suradnja godinama Grada i Studentskog zbora traje godinama, a neki od konkretnih projekata projekata koji je navedene suradnje posebice studentski centar i restoran Slano & Slatko, kao i Žilavog parka na sveučilišnom Kampusu na Trsatu, koji uključuje dva sportska terena. Nadam se velikom odzivu građana na Student Day Festival, izvrsnoj zabavi i siguran sam da će ovoga tjedana grad disati u studenskom ritmu. Podržavamo ovakve manifestacije, jer je uz edukativni aspekt, društveni dio života studenata iznimno važan, zaključio je gradonačelnik Filipović, pozvao građane na 14. SDF i tradicionalno uručio studentima ključ grada.

Više o Student Day Festivalu može se pronaći na mrežnim i Facebook stranicama manifestacije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari