OŠ R.K. JERETOV

Sudionici Utrke mira stigli u Opatiju

Idi na originalni članak

Sudionici Utrke mira, najveće mirovne štafetne utrke na svijetu, stigli su danas u Opatiju. Na školskom igralištu dočekali su ih učenici nižih razreda O.Š. „R. K. Jeretov“ s nastavnicama i ravnateljicom škole Milanom Međimorec te im poželjeli dobrodošlicu, a prisutni su bili i predstavnici Sportskog saveza grada Opatije. Učenici su sudjelovali u igrama i radionicama, a nakon Opatije, utrka je krenula do Područne škole Ičići.

Oglas

Utrku mira (Peace Run) utemeljio je Sri Chinmoy 1987. godine, a u Hrvatskoj se održava od 1989. godine s ciljem promicanja međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz više od 150 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesta i gradova kroz koje prolaze. Baklja je jučer stigla iz Zagreba u Rijeku, a danas će nakon Opatije i Ičića nastaviti put prema Rapcu i Umagu.

Poruka Utrke mira je jednostavna: ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno i živjeti u miru i prijateljstvu! Svatko od nas može promijeniti svijet, dajući primjer drugima i čineći simbolično prvi korak. U tom duhu možemo trčati s bakljom ili je samo primiti i predati dalje – svaki korak se računa, istaknula je Gordana Petrovčić, koordinatorica utrke mira za Hrvatsku.

Exit mobile version