Sutra na Korzu umjetnički performans povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Rijeka: U organizaciji udruge Roditelji u akciji na Korzu održana akcija Prekinimo šutnju 19.10.2018., Rijeka - U organizaciji udruge Roditelji u akciji , na Korzu je odrzana je akcija "Prekinimo sutnju". Gradjanke citaju traumaticna svjedocanstva zena o nasilnim praksama u institucijama zdravstvenog sustava. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

25.11. svake godine se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama povodom kojeg će na Korzu biti izveden performans.

Šest glumica riječke Akademije primijenjenih umjetnosti izvesti će kratki performans kojim će ukazati na alarmantnu situaciju s kojom se žrtve nasilja suočavaju, a to je kada progovore o nasilju, one postaju žrtve okoline i sustava.

Nastup je kreiran prema iskazima žena žrtava nasilja koje naglašavaju važnost istupa u javnosti o takvim temama.

Performans se naslanja na umjetničku inicijativu “VOX POPULI – Što je glas naroda?” Bojane Guberac gdje se spomenuta autorica već bavila govorom mržnje upućenom novinarima.

Početak je zakazan za 12 sati, ispred zgrade Radio Rijeke.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari