SVAKA IM ČAST: Riječki hospicij u pet godina skrbio o preko 1400 korisnika iz cijele Hrvatske

Župan Zlatko Komadina posjetio je Hospicij „Marija K.Kozulić“ koji je ovih dana obilježio pet godina postojanja

Projekt uređenja Hospicija inicirala je i realizirala upravo Primorsko-goranska županija zajedno s Gradom Rijeka i Riječkom nadbiskupijom uz pomoć Ministarstva zdravstva. To je prva ustanova za palijativnu skrb u Primorsko-goranskoj županiji, ali i Hrvatskoj.

Župan je razgovarao s ravnateljicom Hospicija, sestrom Danielom Orbanić koja je podsjetila da je skrb u Hospiciju u posljednjih pet godina dobilo preko 1400 korisnika iz cijele Hrvatske, iako Hospicij ima samo 14 kreveta, velika je pomoć umirućima i njihovim obiteljima.

Ovdje bolesnici, kroz multidisciplinarni pristup, brigu liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta, psihologa, duhovnika, na jednom mjestu dobivaju svu potrebnu skrb, rekla je sestra Daniela.

„Riječki Hospicij, zahvaljujući u prvom redu izuzetnom i stručnom osoblju, mjesto je koje oboljelima pruža aktivnu i cjelovitu skrb, ublažava patnju, a njihovim obiteljima pomoć i utjehu. Pravo na dostojanstvenu smrt jednako je važno kao i ljudsko pravo na dostojanstven život, stoga je obveza svih nas da i dalje podupiremo rad Hospicija, ali i jačamo sve druge oblike palijativne skrbi“, rekao je župan Komadina zahvalivši svim djelatnicima Hospicija na ljudskosti i požrtvovnosti.

Osnivač ove Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb je Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views