SVAKA IM ČAST: Riječki hospicij u pet godina skrbio o preko 1400 korisnika iz cijele Hrvatske

Idi na originalni članak

Župan Zlatko Komadina posjetio je Hospicij „Marija K.Kozulić“ koji je ovih dana obilježio pet godina postojanja

Oglas

Projekt uređenja Hospicija inicirala je i realizirala upravo Primorsko-goranska županija zajedno s Gradom Rijeka i Riječkom nadbiskupijom uz pomoć Ministarstva zdravstva. To je prva ustanova za palijativnu skrb u Primorsko-goranskoj županiji, ali i Hrvatskoj.

Župan je razgovarao s ravnateljicom Hospicija, sestrom Danielom Orbanić koja je podsjetila da je skrb u Hospiciju u posljednjih pet godina dobilo preko 1400 korisnika iz cijele Hrvatske, iako Hospicij ima samo 14 kreveta, velika je pomoć umirućima i njihovim obiteljima.

Ovdje bolesnici, kroz multidisciplinarni pristup, brigu liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta, psihologa, duhovnika, na jednom mjestu dobivaju svu potrebnu skrb, rekla je sestra Daniela.

„Riječki Hospicij, zahvaljujući u prvom redu izuzetnom i stručnom osoblju, mjesto je koje oboljelima pruža aktivnu i cjelovitu skrb, ublažava patnju, a njihovim obiteljima pomoć i utjehu. Pravo na dostojanstvenu smrt jednako je važno kao i ljudsko pravo na dostojanstven život, stoga je obveza svih nas da i dalje podupiremo rad Hospicija, ali i jačamo sve druge oblike palijativne skrbi“, rekao je župan Komadina zahvalivši svim djelatnicima Hospicija na ljudskosti i požrtvovnosti.

Osnivač ove Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb je Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Exit mobile version