MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA

SVE ĆE SE SNIMATI Policija objavila upute za građane: ‘Molimo osobe koje su maskirane da ne ulaze u trgovine’.

‘Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivamo na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora kako bi ovo javno okupljanje proteklo u veselom ozračju uz povoljno stanje javnog reda i mira’, poručili su iz PU primorsko-goranske

U nedjelju, 11. veljače s početkom u 12 sati, u Rijeci će se održati velika Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2024.

Organizator, Turistička zajednica Grada Rijeke, najavila je veliki broj sudionika karnevalske povorke na ovom javnom okupljanju, kao i veliki broj posjetitelja, koji će manifestaciju pratiti uz planiranu trasu kretanja karnevalske povorke, ulicama: Ivana pl. Zajca – Ribarska – Jelačićev trg – Scarpina – Korzo – Trg 128. brigade hrvatske vojske – Dolac – Erazma Barčića – Zadarska – Riva.

Tijekom održavanja programa, kao i prethodnih godina, zatvara se promet središtem grada te se od 10 sati ulicama na trasi kretanja karnevalske povorke promet neće odvijati, a preregulacija prometa obilaznim ulicama trajat će do 23 sata.

Iz policije su ovim povodom objavili posebne upute za sudionike i posjetitelje.

“Radi osiguranja nesmetanog održavanja Međunarodne karnevalske povorke i povoljnog stanja javnog reda i mira, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere i po potrebi kontrolirati osobe i stvari koje imaju sa sobom. Stoga upućujemo sudionike karnevalske povorke i posjetitelje da sa sobom ne nose sredstva i predmete pogodne za ozljeđivanje ili druge predmete čijim korištenjem može doći do protupravnih ponašanja.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima navedeno javno okupljanje će se snimati.

Za korisnike zračnog prostora uspostavit će se zona ”zabrane letenja” zbog sigurnosnih razloga, takozvana NO FLY zona, na području grada Rijeke, odnosno prostora javnog okupljanja, osim korisnika s posebnim odobrenjima.

Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivamo na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora kako bi ovo javno okupljanje proteklo u veselom ozračju uz povoljno stanje javnog reda i mira.

Posebno apeliramo na sve spomenute da svojim ponašanjem ne ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost, kao i sigurnost imovine, radi čega savjetujemo:

Sudionike karnevalske povorke koji će upravljati alegorijskim kolima molimo da ne konzumiraju alkoholna pića te da se prilikom kretanja javnim prometnim površinama pridržavaju uputa organizatora i policije;

osobe koje su konzumirale alkoholna pića pozivamo da ne upravljaju vozilima već da koriste javni prijevoz, usluge taxi prijevoza, ovisno o udaljenosti pješače do svojih odredišta ili zamole za prijevoz nekoga tko nije pod utjecajem alkohola;

osobe koje su maskirane molimo da ne ulaze u trgovine i druge objekte već prilikom ulaska skinu masku s lica;

svim sudionicima u prometu da obrate pozornost prilikom nailaska na karnevalske grupe te da se pridržavaju uputa policije i organizatora.

Sudionicima i posjetiteljima Međunarodne karnevalske povorke zahvaljujemo na suradnji i povjerenju sa željom da ovo događanje provedu u dobrom i veselom raspoloženju.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari