PROGRAM 'NESTVARNI GRADOVI'

SVE LJEPOTE RJEČINE: Kreću vođene ture niz Rječinu, od mlina Žakalj do njezinog ušća!

Ilustracija: Riportal

Od subote 26. rujna do utorka 29. rujna 2020. u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u vremenu od 16.30 do 19.00 sati održavat će se program Nestvarni gradovi – umjetnički vođena tura kroz grad, niz Rječinu, od mlina Žakalj do njezinog ušća, u izvedbi Umjetničke organizacije KRILA.

Zbog ograničenog broja posjetitelja po izvedbi obvezne su prijave koje su počele putem web stranice krila.org, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Naime, umjetnici i izvođači vode publiku na putovanje i provode je po odabranim lokacijama, dajući novi pogled na grad, otkrivajući njegovu slojevitost kroz prostor i vrijeme. 
Početna lokacija je mlin Žakalj i na lokaciji treba biti najkasnije u 16.15 sati. Na lokaciju se dolazi osobnim vozilom. Mlin Žakalj je ruševina u prirodi, a tura vodi prohodnim putevima. Preporuka je nošenje prikladne odjeće i obuće (tenisice ili gojzerice) te po potrebi spreja za komarce i eventualno kišobrana i kabanice.


Nakon dijela na Žaklju, publika odlazi sa svojim osobnim vozilima na sljedeću lokaciju – bazen Školjić, gdje su osigurana parkirna mjesta. Nakon lokacije na bazenu ide se pješice do Konta i onda do Exporta na Delti, gdje program u trajanju od dva i pol sata – završava.
U dijelu izvedbe publika se kreće, a u dijelu publika sjedi.

Lokacije prate Rječinu koja je ujedno i glavna zvijezda vodilja završne etape ovog petogodišnjeg projekta koji su razvijali brojni transnacionalni nezavisni izvedbeni umjetnici.

Projekt je nastao unutar suradnje KRILA s kolektivima ACTS (Oslo, Norveška), MOVEO (Barcelona, Španjolska), Platform 88 (Montpellier, Francuska), Poulpe Electrique (Arcueil, Francuska), ToTum TeaTre (Barcelona, Španjolska) i Workinglifebalance Ltd. (Graz, Austrija). Metodologiju “misaonih tijela” na specifičnim lokacijama razvile su umjetnice Fernanda Branco (Brazil/Norveška), Monica Giacomin (Italija/UK) i Ivana Peranić. Umjetnica Iva Korbar donijela je u projekt svoju metodologiju izvedbenog rada u prirodi – Realms.

Nestvarni gradovi dio su projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, programskog pravca Kuhinja različitosti.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari