TREĆA FAZA

Galerija | Svečano obilježen početka radova izgradnje drugog kraka ceste od Učke do Matulja

Na Kvarnerskoj strani tunela Učka svečano je obilježen početak radova izgradnje punog profila dionice autoceste tunel Učka-Matulji, kao nastavak Istarskog ipsilona i povezivanje na riječku zaobilaznicu.

Kako je istaknu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković treća je to faza najvećeg cestovnog projekta u RH vrijednog 600 milijuna eura. “Kada su u pitanju novi kilometri autoceste ostaje još izgraditi spoj Križišće – Žuta Lokva, a nakon toga narednih 10 godina okrećemo se obnovi i sve snage usmjerit ćemo u obnovu i izgradnju željezničkih pruga”, najavio je Butković.

Župan Zlatko Komadina naglasio je kako se realiziraju projekti koje život znače za gospodarstvo i turizam ali i za naše građane. “Ovaj projekt znači povezivanje Istre s maticom domovinom u punom profilu. Svjedok sam da smo imali jednu traku prema Zagrebu, jednu kroz tunel prema Istri i ništa prema Novom Vinodolskom i Žutoj Lokvi. Sada smo u situaciji da se Jadransko-jonska priča potpuno realizira i ono što bih volio je da Rijeka stane na status koridora TNT, ali ne kao pomoćni pravac već da bude glavni i da se oživotvori Jadransko-jonski pravac te izgradi autocesta kroz Sloveniju, točnije prema Postojni i Trstu. Kao i na jugu od Splita do Grčke. Lijep dan i prigodan za proslavu početka radova, i ovo je zadnji početak jer sve smo početke obavili na ovoj trasi i sad ćemo obavljati završetke i predaje gradilišta”, rekao je župan zahvalivši se svima.

Istarski župan Boris Miletić pohvalio je izvođače radova koji su obavili odličan posao na Istarskom ipsilonu te najavio projektiranje spoja od Žminja prema Labinu kako bi se ipsilon pretvorio u istarski x.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari