U SJEDIŠTU PGŽ

Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog i Županijskog suda u Rijeci

Idi na originalni članak

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci te sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i zakonom Republike Hrvatske.

Oglas

Prisegu su izrekli pred potpredsjednikom Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao te naveo da je ovo časno priznanje za njihov cjelokupni dosadašnji rad i postignuća.

„Uvjeren sam da je vaše iskustvo, znanje i moralnost garancija da ćete porotničku dužnost obnašati izuzetno pošteno, časno i savjesno“, zaključio je Jakšić.

Prisutnima su se obratili i potpredsjednica Općinskog suda Tatjana Čargonja i predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup. Čargonja je čestitala novoprisegnulim porotnicima na izboru te navela da će pridonijeti bržem i efikasnijem radu suda. Skorup je istaknuo da je ponosan na sve one koji su borbu za vladavinu prava preuzeli kao svoj poziv i životno poslanje te im zahvalio što su iskazali spremnost i hrabrost pristupiti ovom cilju.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Exit mobile version