SVEČANA SJEDNICA

Svečanom sjednicom obilježen Dan Istarske županije

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na obilježavanju Dana Istarske županije, a tim je povodom održana svečana sjednica Skupštine Istarske županije.

Čestitajući prisutnima, zamjenik Mamula istaknuo je tradicionalno dobre odnose među dvjema županijama, ističući otvorenost i multikulturalnost – vrijednosti koje te dvije regije njeguju, uz niz drugih zajedničkih tema. Naglasio je da su Primorsko-goranska i Istarska županije regije koje predvode gospodarski razvoj Republike Hrvatske i regije koje odgovorno upravljaju pandemijskim izazovima ostvarujući izvrsne turističke rezultate. Zaključujući svoje obraćanje, zamjenik Mamula je prisutnima uz želje za ostvarenjem svih planiranih programa i projekata istaknuo predanost Primorsko-goranske županije nastavku zajedničkog savladavanja izazova koji su pred nama.

Sjednica se održala u pazinskom Spomen domu, dok joj je prethodilo polaganje vijenaca na središnjem spomeniku u parku Narodnog ustanka. Dan Istarske županije, 25. rujna, slavi se u znak sjećanja na Pazinske odluke kojima je proglašeno pripojenje Istre domovini Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari