NA KAMPUSU

Sveučilište u Rijeci obilježilo dan studija Logopedija: ‘Ova deficitarna struka iznimno je bila potreba u našem okruženju’

Na Kampusu svečano obilježen dan prijediplomskog studija Logopedija, koji je Sveučilište u Rijeci prije godine pokrenulo prije tri godine uz pomoć Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Prijediplomski studij Logopedija obilježio je 3. obljetnicu osnutka, što znači da će ove akademske godine iznjedriti svoje prve prvostupnice i prvostupnike, a početkom 2023./2024. akad. god. kreće i prva generacija diplomskog studija. Logopedski kadar, koji je u Hrvatskoj deficitaran, tako će od jeseni dobiti cijelu sveučilišnu petogodišnju vertikalu.

„Ova deficitarna struka iznimno je bila potreba u našem okruženju te smo pokrenuli studij Logopedija, uz veliku pomoć i novčanu podršku Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, na čemu im još jednom zahvaljujemo. Zahvaljujemo i Medicinskom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija i Fakultetu dentalne medicine koji sudjeluju u izvođenju nastavnog programa. Izazovno je bilo pronaći nastavnički kadar, no kada smo tu uspjeli oformiti, interes za studij nije izostao, rekla je uvodno prorektorica Žuvić.

„Upisuju nam se izvrsni maturanti, a kada postanu naši studenti mi se trudimo pružiti im najbolje moguće obrazovanje iz logopedije. Za sada nas je na studiju zaposleno petero, a očekujemo uskoro i još jedno zaposlenje. Prijediplomski studij pokretali smo u izazovno doba pandemije, a ove godine na jesen krećemo s upisom prvih budućih magistara logopedije i time zatvaramo petogodišnju obrazovnu vertikalu logopeda“, istaknuo je prof. Kolundžić.

Danas Studij Logopedija ima ukupno 93 studenata, sve mahom odlikaša, jer na strogoj selekciji pri upisima prolaze samo najbolji. Na jedno mjesto na studiju, javi se čak 11 kandidata, što ovaj studij svrstava među najakraktivnije u hrvatskoj.

Logopedski centar, u sklopu kojega djeluje i izdvojena Logopedska ambulanta Kliničkog-bolničkog centra Rijeka, a koji je ujedno i stručna baza sa studensku praksu, do sada je obavio više od 1.300 logopedskih tretmana, što govori o tome koliko je takva usluga u Rijeci bila potrebna.

Više o centru i studiju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari