49. DIES ACADEMICUS

Galerija | Sveučilište u Rijeci obilježilo svoj dan; Rektorovu nagradu najboljeg studenta dobila je studentica Lucija Tomac

Sveučiliste u Rijeci obilježilo je svoj dan svečanom sjednicom senata 49. Dies Academicus

Svečanost je održana u velikoj predavaonici Građevinskog fakulteta na Kampusu Trsat. U svečanom obilježavanju sudjelovali su ministar Radovan Fuchs, rektorica Snježana Prijić Samaržija, rektor Sveučilista u Zagrebu Damir Boras i drugi uzvanici.

Rektorovu nagradu najboljeg studenta dobila je studentica Filozofskog fakulteta Lucija Tomac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci nazočio je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Naglasio je da Sveučilište u Rijeci cijeni i njeguje izvrsnost, ima kvalitetne studentske programe i razvija odličnu suradnju s okolinom. Ocijenio da ovo sveučilište ostvaruje vrlo dobre rezultate i u mobilnosti studenata i nastavnika.

„Svi zajedno danas slavimo rođendan ove naše institucije koju čine i kolege profesori i naši dragi studenti“, rekla je rektorica Prijić-Samaržija i dodala kako je ovo prilika za zahvalu svim djelatnicima Sveučilišta za sav uloženi trud, posebno u posljednje dvije godine tijekom kojih se nastava više odvijala on line putem nego uživo u učionicama. Sveučilište proslavlja gotovo pola stoljeća postojanja, a dekanica ističe kako su i puni planova za budući razvoj. „Razmišljamo o novoj paradigmi Sveučilišta, svjesni da nakon ove dvije godine ono više neće biti isto. Prema europskoj strategiji razvoja, sveučilišta postaju svjetionici europskog načina života, potiče se digitalizacija, tranzicija, još bolja suradnja sa zajednicom i to je i nekakav naš put i plan u budućnosti“, rekla je rektorica.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Prosječna ocjena zadovoljstva studenata Sveučilištem dosegla je 4.03 na ljestvici do 5, pokazuje posljednje istraživanje.”, istaknula je uz tvrdnju kako ostvarenje ciljeva strategije razvoja Sveučilišta prati rast na listama rangiranja.

Pozdrave su uputili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras u svojstvu zamjenika predsjednice Rektorskog zbora, zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Luka Delak.

Čestitke riječkom Sveučilištu uputio je i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski istaknuvši dobru suradnju između Grada i Sveučilišta.

„Uspješan rad našeg Sveučilišta dokaz je kako je obrazovanje mladih, ali i obrazovanje općenito, jedan od temeljnih preduvjeta razvoja čovjeka, ali i društva. Tradiciju i kvalitetu Sveučilišta u našem gradu nose brojni i vrsni profesori i znanstvenici, ali nikako ne smijemo zaboraviti niti studente, volontere i aktiviste Sveučilišta koji svojim radom doprinose razvoju društvenih vrijednosti“, rekao je Palčevski i dodao kako sa Sveučilištem surađuju na brojnim projektima među kojima ima i onih koji su pionirski na području Hrvatske.

„U planu je u skorašnje vrijeme na Kampusu otvoriti dječji vrtić čime će riječko Sveučilište postati prvo hrvatsko sveučilište koje će u svom sastavu imati dječji vrtić i na taj način brinuti o odgoju djece svojih zaposlenika“, zaključio je Palčevski.

Dodijeljene su Rektorove nagrade najboljim studentima, a studenticom generacije je proglašena Lucija Tomac, studentica druge godine Pedagogije Filozofskog fakulteta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari