SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB: U tijeku prijave za jesenski ciklus predavanja o slikarima i kiparima renesanse i baroka

Foto: Ilustracija

Sveučilište za 3. dob ove jeseni, od 24. listopada do 23. studenoga, organizira veliki ciklus predavanja iz povijesti umjetnosti

Govorit će se o najvećim slikarima i kiparima renesanse i baroka. Kreće se od temelja koje su postavili kipari stare Grčke i Rima, pa slijede Michelangelo Buonarotti, Gian Lorenzo Bernini, Alessandro Algardi, Giusto Le Court, Masaccio, Leonardo, Albrecht Dürer, Tizian i Paolo Veronese.

Predavači su prof. dr. sc. Nina Kudiš i doc. dr. sc. Damir Tulić s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta, a predavanja su utorkom i četvrtkom, od 17 do 18.30 sati.

Upisnina za ciklus predavanja iznosi 250 kuna. Radionica kiparstva, koja se održava na Akademiji primijenjenih umjetnosti već je popunjena.

Prijave, informacije, raspored i sadržaj predavanja mogu se dobiti od 17. do 19. listopada, od 14 do 16 sati, na broj telefona 051/265–781 ili e-mailom: 3dob@uniri.hr, kao i na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Predavanja su namijenjena građankama i građanima s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više.

Sveučilište za 3. dob već devetu godinu zaredom nudi po dva ciklusa predavanja na godinu (jesenski i proljetni), a tijekom cijele godine organiziraju i besplatna kratka predavanja o raznim temama.

Kroz taj zajednički projekt Sveučilišta u Rijeci te gradova Rijeke i Opatije do sad je prošlo 700 ljudi.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari