O 'GALEBU' NA LICU MJESTA

Video | SVI NA ‘GALEB’! Točka je skinuta s Gradskog vijeća a vijećnici će na poziv gradonačelnika posjetiti Galeb

Prošlog četvrtka zbog broda Galeba prekinuto je riječko gradsko vijeće. Nastavljeno je danas povlačenjem točke s dnevnog reda

Kako bi promijenili mišljenje o izdvajanju novih milijuna za sporni brod muzej, gradonačelnik Marko Filipović pozvao je vijećnike u obilazak Galeba i uvjere se u dinamiku radova – sve kako bi prošla točka dnevnog reda o spornom dodatnom financiranju

Gradonačelnik Marko Filipović je nakon prekinute sjednice obavio sastanak sa vijećnicima koji su zbog neprihvaćanja njihovih amandmana napustili sjednicu i pozvao ih da posjete brod Galeb kako bi se uvjerili u kojoj je fazi njegova obnova.

Sjednica je nastavljena raspravom o izvješću o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture za 2021. godinu. Izgradnja komunalne infrastrukture u radnoj zoni Bodulovo je na pragu izvršenja od 68%, rekao je HDZ-ov Adriano Rogić i uputio pitanje gradonačelniku.

I ostale stavke zabrinjavaju indexom svoje realizacije, nastavio je Rogić. Neodgovorno je svesti čitav niz građenja komunalne infrastrukture na dvije lokacije, jedna je izgradnja pripadajuće infrastrukture u kompleksu Benčić i poslovno- stambeni kompleks Krnjevo.

Izgledno je da bi se Spoj ceste „A“ na lokaciji Bok Drenova uskoro mogao riješiti.

Iako su vijećnici su prihvatili i slijedeću točku o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, i ona je izazvala žustru raspravu. “Grad je stvarno prljav”, kazao je vijećnik Nebojša Zelič.

Čistoća grada nije zadovoljavajuća, kazao je Josip Ostrogović (HDZ), a komentirao je i riječke plaže.

U nastavku sjednice raspravljalo se o radu komunalnog društva Čistoća kao davatelja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Rijeke. Ovu točku vijećnici nisu prihvatili a dio je zatražio i ostavku direktorice Čistoće Jasne Kukuljan, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari