DO SLJEDEĆE GDDINE - SRETNO!

Svi pohrlili u Kastav ispratiti Djeda Mraza! Stotine djece pozdravilo omiljenog djedicu na putu njegovom domu

Jedno od najoriginalnijih prosinačkih događanja, ne samo na Kvarneru već i šire, je jedinstveni ispraćaj Djeda Mraza u Kastvu

Tradicionalno događanje je već prvim izdanjem oduševilo brojne posjetitelje svih generacija, a ponajviše najmlađe. Svake godine ova vesela manifestacije privlači sve više posjetitelja pa je tako i ove večeri stotine najmlađih ispratilo omiljenog djedicu.

Tradicionalno okupljanje započelo je na velebnoj Crekvini gdje Djed Mraz svake godine stiže u pratnji vilenjaka na drugačiji, jedinstven način pa je ove godine stigao na unikatnom kamionu.

Uz maskote soba i snjegovića te svjetleće hodače na štulama puna Crekvina dočekala je dolazak dragog gosta. Dječjoj sreći nije bilo kraja a nakon što se obratio okupljenom svijetu, Djed je pozvao sve da zajedno s njim, uz pjesmu, krenu prema posebno pripremljenom photo pointu gdje je svako dijete dobilo prigodu fotografirati se s Djedom i vilenjacima te tako zabilježiti uspomenu na ovu posebnu večer.

Nakon fotografiranja, cijela je svita krenula prema Žudiki, posebnom mjestu koje plijeni svojom ljepotom, a s kojeg će Djed krenuti svome domu, na Sjeverni pol. Zajedno s djecom, ali i njihovom odraslom pratnjom, uz prigodnu koreografiju Djed je ispričao pjesmicu – ponavljalicu koju se izgovaralo uglas.

Nakon toga je stiglo i vrijeme za oproštaj. U pratnji soba i vilenjaka Djed je krenuo ka kuli, još jednom mahnuo na pozdrav i uz svjetlosne, dimne i pirotehničke efekte nestao u noć – otišao je svojoj Baki Mraz koja ga čeka s vrućom juhicom; uz pozdrave djece koja su mu zaželjela sretan put. I koja će, prema njihovom obećanju, biti dobra te mu pisati pisma do narednog susreta.

Ovo jedinstveno događanje koje zrači pozitivom i osmjesima tako je stavilo točku na kastavsko božićno doba, a Grad na brege će svoje veliko finale prosinačkih događanja imati na Staru godinu megapopularnom manifestacijom Zadnje polne va Kastve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari