DO SLJEDEĆE GDDINE - SRETNO!

Svi pohrlili u Kastav ispratiti Djeda Mraza! Stotine djece pozdravilo omiljenog djedicu na putu njegovom domu

Idi na originalni članak

Jedno od najoriginalnijih prosinačkih događanja, ne samo na Kvarneru već i šire, je jedinstveni ispraćaj Djeda Mraza u Kastvu

Oglas

Tradicionalno događanje je već prvim izdanjem oduševilo brojne posjetitelje svih generacija, a ponajviše najmlađe. Svake godine ova vesela manifestacije privlači sve više posjetitelja pa je tako i ove večeri stotine najmlađih ispratilo omiljenog djedicu.

Tradicionalno okupljanje započelo je na velebnoj Crekvini gdje Djed Mraz svake godine stiže u pratnji vilenjaka na drugačiji, jedinstven način pa je ove godine stigao na unikatnom kamionu.

Uz maskote soba i snjegovića te svjetleće hodače na štulama puna Crekvina dočekala je dolazak dragog gosta. Dječjoj sreći nije bilo kraja a nakon što se obratio okupljenom svijetu, Djed je pozvao sve da zajedno s njim, uz pjesmu, krenu prema posebno pripremljenom photo pointu gdje je svako dijete dobilo prigodu fotografirati se s Djedom i vilenjacima te tako zabilježiti uspomenu na ovu posebnu večer.

Nakon fotografiranja, cijela je svita krenula prema Žudiki, posebnom mjestu koje plijeni svojom ljepotom, a s kojeg će Djed krenuti svome domu, na Sjeverni pol. Zajedno s djecom, ali i njihovom odraslom pratnjom, uz prigodnu koreografiju Djed je ispričao pjesmicu – ponavljalicu koju se izgovaralo uglas.

Nakon toga je stiglo i vrijeme za oproštaj. U pratnji soba i vilenjaka Djed je krenuo ka kuli, još jednom mahnuo na pozdrav i uz svjetlosne, dimne i pirotehničke efekte nestao u noć – otišao je svojoj Baki Mraz koja ga čeka s vrućom juhicom; uz pozdrave djece koja su mu zaželjela sretan put. I koja će, prema njihovom obećanju, biti dobra te mu pisati pisma do narednog susreta.

Ovo jedinstveno događanje koje zrači pozitivom i osmjesima tako je stavilo točku na kastavsko božićno doba, a Grad na brege će svoje veliko finale prosinačkih događanja imati na Staru godinu megapopularnom manifestacijom Zadnje polne va Kastve.

Exit mobile version