KARDIOVASKULARNE BOLESTI

Svjetski dan srca: Riječki KBC podsjeća kako očuvati zdravlje srca!

Svjetski dan srca, 29. rujna i ove godine nas podsjeća da su kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti na svijetu.

Tim povodom KBC Rijeka poziva sve na brigu o zdravlju svojeg srca održavajući zdrave prehrambene navike, redovitu tjelesnu aktivnost te izbjegavajući duhanske proizvode. U sklopu Svjetskog dana srca svim bolesnicima u KBC-u Rijeka koji nisu na posebnom dijetnom režimu, bit će poslužena kardioprotektivna dijeta s posebnim naglaskom na ekstra djevičansko maslinovo ulje lokalnog podrijetla. Ulje će biti posluženo na podlošcima sa sloganom #koristi srce i prigodnom porukom.

U situaciji gdje se svijet i dalje suočava s pandemijom bolesti COVID-19, izrazito smo svjesni važnosti vlastitog zdravlja, kao i zdravlja svojih bližnjih. Svjetski dan srca ove je godine važniji no ikad. Prilika je to da se svi povežemo s vlastitim srcima i pobrinemo se da ih hranimo i njegujemo najbolje što možemo te da iskoristimo mogućnosti digitalne tehnologije i povežemo sva srca, gdje god se nalazila” – stoji u poruci ovogodišnjeg Svjetskog dana srca.

Za 520 milijuna ljudi koji žive s kardiovaskularnim bolestima, pandemija bolesti COVID-19 posebno je teška jer su izloženi većem riziku od težih oblika bolesti. Mnogi zbog straha od zaraze izbjegavaju kontrolne preglede ili odlazak u bolnicu i izoliraju se od obitelji i prijatelja. Kriza u zdravstvu u kojoj smo svi živjeli, naglasila je hitnu potrebu za iskorištavanjem moći digitalnog zdravlja za poboljšanje svijesti, prevenciju i upravljanje kardiovaskularnim bolestima na globalnoj razini.

Akcija #koristi srce primjenjuje vaše znanje, suosjećanje i utjecaj kako biste bili sigurni da vi, vaši bližnji i zajednica čiji ste dio, imate najbolje šanse za zdrav život.

#KoristiSrce #SvjetskiDanSrca

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views