OVO SU NAJBOLJI

TEMA – RIJEKA! Izabrani najoriginalniji doživljaj, autorsko jelo i suvenir s temom riječke industrijske baštine

Završen je natječaj i poznati su dobitnici nagrada za najbolji suvenir, jelo i doživljaj na temu riječke industrijske baštine

Natječaj je provela tvrtka Subjekt iz Rijeke, u okviru prekograničnog projekta “Inspiracija – revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci”, koji je financiran kroz Program suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020.

Na natječaju je sudjelovalo 7 prijavitelja s ukupno 11 prijedloga.

Pristigle prijedloge u tri natječajne kategorije pregledali su predstavnici partnera projekta i stručna komisija u sastavu: Daina Glavočić, Antonija Kardum, Leni Ozis, Valerij Jurešić, Tea Gorup, Tamara Kosanović i Ljiljana Ivetac.

Stručna komisija odabrala je dva najbolja rješenja za suvenir čijim će autorima biti dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 150 eura bruto, najoriginalnije jelo čijoj će autorici biti isplaćena nagrada od 200 EUR bruto te najoriginalniji doživljaj čijim će autoricama pripasti novčana nagrada od 500 eura bruto.

Za najbolji turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom odabrana je priča „Balthazar u Europskoj prijestolnici kulture“, autorica Ane Kurilić i Emine Dobrani dok je za najoriginalnije jelo odabrana „Trećemajska marenda“, autorice Doriane Dunatov Kustić.

Prema ocjeni stručne komisije najbolji suveniri inspirirani temom industrijske baštine su drvena slagalica „Riječka dizalica“, obrta 3 Design Šanell i poklon kutija s majicom „Torpediraj se u Rijeku“, tvrtke Reactio d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari