EU PROJEKT

TEMPUS INNOVATHON: Maraton ideja za nove akcije, proizvode i usluge

21.12.2020., Rijeka - Otvaranje Tehnolosko-edukacijskog poduzetnickog inkubatora Proizvodni park Torpedo. Za taj projekt gradu Rijeci je odobreno bespovratnih 19,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U sklopu EU projekta Tempus u utorak, 28. veljače u 12 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo, Milutina Barača, održat će se INNOVATHON (HACK DAY).

Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. partner je na projektu TEMPUS (TEMPorary USes as start-up actions to enhance port (in)tangible heritage) sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Programa Interreg V-A Italija-Hrvatska, a koji se polako bliži svojem kraju.

Cilj projekta je regeneracija napuštenih urbanih lučkih područja, poštujući kulturnu baštinu i običaje zajednice. U tom smislu, TEMPUS implementira integrirani skup aktivnosti privremene upotrebe (TUA), usredotočen na ideju gradskih luka kao mješovite tradicije, povijesti, aktivnosti, arhitekture i kulture. Projektnim se aktivnostima provlači prošlost i sadašnjost riječke luke u svrhu isticanja materijalne i nematerijalne baštine. Poduzetničkim idejama temeljenim na inovativnim rješenjima želi se unaprijediti određeni aspekt usluga ili proizvoda kako bi se potaknuo dodatni razvoj na području riječke luke.

INNOVATHON je otvoreno natjecanje za inovacije, svojevrsni “maraton ideja” koji izazovima potiče sudionike da doprinesu inovacijskim procesima. Usmjeren je na pronalaženje inovativnih i kreativnih rješenja i inspiracija za nove akcije, proizvode i/ili usluge. Sudionici su pozvani da osmisle inovativni projekt oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad. Tijekom događaja, a nastavno individualnom iskustvu i međusobnim razlikama, sudionici su grupirani u timove u kojima razrađuju ideje u svrhu pronalaska zajedničkih rješenja na postavljene izazove.

RRA poziva stručnjake iz ICT, kulturnog, pomorskog, poduzetničkog, turističkog ali i drugih sektora te studente (od 18 do 35 godina), da se priključe timovima koji će opisati i/ili razviti inovativne ICT alate koji pružaju i/ili promoviraju impresivna iskustva aplikacija na kompjuterskim/mobilnim uređajima putem stvarnih i virtualnih elemenata, a u svrhu informiranja, zabava i okupljanja ljudi. Najbolje ideje postavit će se na platformu projekta TEMPUS  kao mogućnost izgradnje zajednice za daljnju komunikaciju.

Prijave se zaprimaju na e-mail adresu: info@porin.hr do 26. veljače 2023. u svrhu organizacije timova sastavljenih od različitih predstavnika sektora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari