Teško bolestan a nepoželjan u riječkoj bolnici? “Htjeli su me potjerati s odjela i prijetili mi policijom!

Foto: Ilustracija

Teško bolesni Miljenko Banić iz Rovinja : “Tražio sam prijevoz sanitetskim vozilom, a oni su mi poručili da zovem taksi ili da idem busom!”

Obitelj Banić iz mjesta Putini u okolici Rovinja doživjela je neugodnost u KBC-u Rijeka, javlja Glas Istre.

Miljenku Baniću s 35 godina dijagnosticirana je kožna gangrena (Pyoderma gangrenosum). Ima izrasline na koži zbog kojih je često potrebna kirurška intervencija, a većinu operacija prošao je u Puli. Međutim, tamošnji liječnici preporučili su mu da počne s tretmanom u KBC-u Rijeka, a samo u zadnjih tjedan dana ondje je dvaput operiran.

Milenkova supruga Ileana Banić rekla je da su pulski liječnici u njegovu slučaju nemoćni. “Oni su iscrpili sve svoje mogućnosti. Izrasline koje se Milenku pojavljuju po cijelom tijelu oni bi otvorili, očistili, i to bi bilo to”, navodi Ileana.

“U Rijeci je operiran 1. srpnja, a na preporuku dermatologinje, liječnici su trebali uzeti duboku biopsiju tkiva. Čak im je i suprug prije samog zahvata to napomenuo, no oni su to jednostavno zaboravili. Zato su ga ponovno otvarali nekoliko dana kasnije, što je van svake pameti. Samo dan nakon druge operacije, dok je suprug još ležao na odjelu u bolovima, omamljen od opće anestezije, rečeno mu je da se otpušta kući”, rekla je za Glas Istre.

Foto: Glas Istre

Međutim, tu nije bio kraj njegovim nevoljama.

Miljenko kaže kako mu je ujutro došla vizita koja je vrlo površno pristupila poslu.

“Liječnik koji nije ni pogledao ranu, a kamoli da me pitao kako sam, da li me nešto boli. Pričao je sa sestrom i poručio ‘previti i poslati kući’. Nisam se ni snašao, a on je već izašao iz sobe. Nakon toga je stigla liječnica koja je rekla da mogu otići taksijem ili autobusom jer sam pokretan”, kaže.

“Na koncu je zaprijetila policijom jer nekome zauzimam krevet, a oni su me otpustili. Nisu oni mene otpustili, već doslovno izbacili”, rekao je ogorčeni Milenko Banić.

Iako su pulskim liječnicima u Milenkovom slučaju vezane ruke, morao se vratiti u tamošnju bolnicu jer mu se stanje dodatno pogoršalo, prenosi Glas Istre.

U međuvremenu je na naš upit iz riječkog KBC-a stiglo priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
temljem upita o konkretnom slučaju, možemo potvrditi da je pacijent bio hospitaliziran u našoj ustanovi.

Proces liječenja bio je sukladan pravilima struke i na temelju važećih standarda i kliničkih smjernica, a u cilju sprječavanja dodatnih komplikacija i postizanja optimalnog ishoda liječenja.

Kroz propisane postupke istražit će se sve činjenice uz navedeni događaj te promptno ustanoviti u kojoj su mjeri narušena prava i sigurnost pacijenta.

Obzirom na stalna nastojanja za podizanjem kvalitete zdravstvene skrbi u našoj ustanovi, svjesni smo težine situacije istaknute u navodima. Otvoreni smo za suradnju i transparentnost djelovanja bolnice i njenih zaposlenika.“, ističu u riječkom KBC-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari