ZAVRŠIO CIKLUS

Galerija | ​Tijekom 2023. godine održana četiri tečaja prve pomoći za policijske službenike

U prilog uspješnosti tečaja govore događaji u kojima je nekoliko policijskih službenika koji su završili tečaj spasilo ljudske živote, izvijestila je policija.

Suradnjom Policijske uprave primorsko-goranske i Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije ove su godine održana četiri tečaja prve pomoći za policijske službenike. Ova vrsta edukacije započela je početkom 2022. godine, a dosada je ukupno obuhvaćeno 190 policijskih službenika.

Prošli petak završio je ovogodišnji ciklus od četiri tečaja pružanja prve pomoći za ukupno 89 policijskih službenika (u veljači, ožujku, lipnju i prosincu), te je na taj način osim stečenih znanja i vještina iz domene policijskih poslova, policijskim službenicima pružena mogućnost dodatnog usavršavanja.

Tečaj traje šest sati i njime su obuhvaćeni predmeti u kojima su policijski službenici sudjelovali u teoretskom i praktičnom dijelu (uvod u prvu pomoć, postupak s unesrećenom osobom, pružanje pomoći kod gubitka svijesti, gušenje stranim predmetom, jako vanjsko krvarenje i primjena automatskog vanjskog defibrilatora).

Edukacija se provodila u Policijskom domu u Rijeci gdje su djelatnici i volonteri Crvenog križa pomagali policijskim službenicima usvojiti znanja i vještine kako bi kroz svoje poslove na terenu znali pružiti prvu pomoć unesrećenima što je uvijek presudno u spašavanju ljudskih života.

Program edukacije nastavit će se i sljedeće godine, a u prilog njegove uspješnosti govore događaji u kojima je već nekoliko policijskih službenika koji su završili tečaj spasilo ljudske živote.

​Pruženom prvom pomoći policijski službenici spasili život 65-godišnjem Riječaninu

U Crikvenici policajci i građanin spasili od utapanja 38-godišnjaka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari