Grad Rijeka će i ove godine obilježiti Europski tjedan mobilnosti, u sklopu kojeg će se ove godine, a s ciljem poticanja građana da manje koriste automobile, Ciottina ulica cijeli jedan tjedan pretvoriti u pješačku zonu

Rečeno je to na današnjem kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela. Europski tjedan mobilnosti se ove godine održava u Rijeci od 16. do 22. rujna.

Na kolegiju gradonačelnika još je rečeno kako će u školskoj godini 2016./2017. Grad Rijeka podupirati provedbu programa “Zajedno više možemo” Policijske uprave primorsko-goranske, za što će se iz proračuna izdvojiti 76 tisuća kuna.

Radi se o programu primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Također, uskoro će Odjel za komunalni sustav raspisati natječaja za davanje na korištenje nekretnine za prodaju cvijeća i svijeća na lokacijama u blizini gradskih groblja grada Rijeke za blagdan Svih svetih i božićno-novogodišnje blagdane.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari