HRVATSKI MATEMATIČAR

Toni Milun stiže u Opatiju: U Hubazziji u ‘Poduzetničkim ćakulama’ o osnovama financijske pismenosti i poduzetništvu

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Panelisti će opisati svoja iskustva i podijeliti znanja o tome kako uz formalno obrazovanje i edukacije razvijati i vlastitu poduzetničku intuiciju te poduzetnički karakter.

Pozvani su svi u ime Grada Opatije i Poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA na predavanje i panel Poduzetničke Ćakule u Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija) u srijedu 28.06.2023. u 17:00h – predavanje TONIJA MILUNA: Osnovna financijska pismenost i u 18:00h – Panel diskusija na temu Poduzetnik se rađa ili se poduzetnikom postaje?

Gosti panela su Toni Milun, Vedran Jakominić i Mateo Starčević Filipović.

Toni Milun, najpoznatiji hrvatski matematičar i financijski vloger, pasionirani matematičar koji je pokretanjem portala tonimilun.hr matematiku i financijsko opismenjavanje približio svima, ponajviše učenicima hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Milun je, osim toga, zbog više od 2000 besplatnih videolekcija iz matematike i vlasnik prestižne nagrade „Ponos Hrvatske“ za osobit doprinos obrazovanju.

Vedran Jakominić, suvlasnik franšize King’s caffe, proizvođač craft piva King’s, poznat i kao predsjednik Udruge ugostitelja Istre i Kvarnera, osobito aktivan tijekom Covid – 19 krize. U njoj je proaktivno ukazivao na enormne posljedice Covid – restrikcija za ugostitelje, no i više od toga – Jakominić je iskazao svoju stručnost i nuđenjem kvalitetnih rješenja za poduzetnike pogođene Covid 19 – krizom.

Mateo Starčević Filipović, mladi je poduzetnik generacije rođene u vrijeme Back Street Boysa, Chicago Bullsa i ostalih radosti devedesetih godina. Stoga, ne čudi da će nam Mateo donijeti recentna međunarodna iskustva o tome kako je supportirati tim od čak 150 ljudi ili upravljati desetinama milijuna eura za plaćena oglašavanja u EMEA regiji putem partner tvrtke i to ni više ni manje nego za Google. Mateo je danas vlasnik riječkog BrightDocka, IT agencije koja razvija proizvode za klijente s milijunima korisnika diljem svijeta 

Panel će moderirati Vedrana Lisica Pavlović, HRT-ova voditeljica koja je već prokušan izbor za stvaranje ugodne i ležerne atmosfere zbog koje Poduzetničke ćakule imaju posebnu draž.

Panelisti će opisati svoja iskustva i podijeliti znanja o tome kako uz formalno obrazovanje i edukacije razvijati i vlastitu poduzetničku intuiciju te poduzetnički karakter. Također, pokušati će odgovoriti i na pitanje poduzetništva kao poziva, te je li u stanovitoj prednosti onaj poduzetnik koji se rodio s x faktorom ili onaj koji je ulagao u svoja znanja i kompetencije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari