TONKA U BuRi: U Rijeci gostuje svestrana umjetnica, danas izvodi monodramu “Jubav u vrime kupusa”

Foto: Anja Viktoria Peršić

Ovih dana u Rijeci sa svojom izložbom “Od jedra pod kojin san plovila” gostuje splitska umjetnica Tonka Alujević koja se kroz višednevni event u BuRa DesignStore-u predstavlja riječkoj publici

Svestrana Tonka piše kolumne, scenarije, knjige i slikovnice, režira putopise od kojih su “Mediteranski krug” i “Pol oriha” emitirani na brojnim televizijama. Autorica je putopisne emisije “Nemiran duh” te monodrame “Jubav u vrime kupusa”. Objavljivala je tekstove u Slobodnoj Dalmaciji, Vjesniku, Jutarnjem i Večernjem listu. Kolumnistica je Dobre kobi i Otvorenog mora.

Izrađuje umjetničke mozaike čiji je zanatski dio identičan toj staroj i skoro zaboravljenoj mediteranskoj tehnici. Također je zaslužna za očuvanje tradicijske brodogradnje i dalmatinskog jezika.

I dok je prethodne dane u BuRi na programu bila projekcija njezinog dokumentarnog filma “Pol oriha”, predstavljanje istoimene knjige kroz ugodan razgovor s Milanom Zagorcem u kojima Tonka priča i piše o svom putovanju u malenom gucu od Visa do francuskog Bresta te večer humora s Tonkom, danas je u BuRa DesignStore-u na adresi Matije Gupca 13b na programu njezina monodrama “Jubav u vrime kupusa”.

Foto: Anja Viktoria Peršić

Cijela priča je savršeno zaokružena izložbom “Od jedra pod kojin san plovila” koju možete pogledati još danas u BuRa DesignStore-u, a sastoji se od 10 haljina eksponata napravljenih od jedra pod kojim je Tonka plovila.

Monodrama u BuRa DesignStore-u počinje u 19 sati a ulaz je besplatan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views