MOJE MJESTO POD SUNCEM

Tower Center Rijeka donirao 15 000 kuna za djetinjstva jednakih mogućnosti!

Tower Center Rijeka povodom 15. rođendana i u blagdanskom ozračju tradicionalno daje svoj mali doprinos pomažući lokalnoj zajednici – 15.000,00 kuna za 15. godina Centra!

Ove godine odluka je jednoglasno donesena kako će donacija od 15.000,00 kuna za 15. godina Centra biti namijenjena djeci, za djetinjstva jednakih mogućnosti točnije za udrugu Centar za kulturu dijaloga, program socijalnog uključivanja Moje mjesto pod suncem, koje je odnedavno u susjedstvu Tower Centra Rijeka na Pećinama.

Možda ne znate, ali u Hrvatskoj 60 tisuća djece živi ispod praga siromaštva, a 20 tisuća djece zbog neimaštine nikad nije pohađalo neku izvanškolsku aktivnost, svakom drugom siromašnom djetetu nedostupne su usluge logopeda i drugih stručnjaka kada su im potrebni, nemaju mogućnost otići u kino, kazalište, muzej, na školske izlete ili izlete s obitelji.

Na riječkom području, prema nekim podacima, od socijalne pomoći sa svojim obiteljima sada živi 300 djece, dok s pedesetak te djece ili djece koja također žive u neimaštini, ali nisu »službeno« socijalno ugrožena – jer prihodi njihovih obitelji malo prelaze crtu siromaštva – u Rijeci jedino sustavno radi upravo program Moje mjesto pod suncem.

VIDEO DANA:

„Društveno odgovorno djelovanje za Tower Center Rijeka ima poseban značaj i dugogodišnji je dio našeg plana poslovanja. Tower Center Rijeka od početka podržava lokalnu zajednicu, s posebnim naglaskom na najranjivije skupine društva. Kako mi nismo „samo“ shopping Centar, nego na neki način svakodnevni društveni punkt, koji posjetiteljima nudi i razne druge sadržaje, s čestim programima namijenjenima upravo razvoju i zabavi djece odluka je bila i više nego logična. Želja nam je pomoći ovaj potreban i važan program te se nadamo da će naša ovogodišnja donacija unaprijediti i olakšati rad udruge i program Moje mjesto pod suncem“,  rekla je voditeljica marketinga Tower Centera Rijeka Vanja Pletikosa Crnić.

Primopredaja donacije održala se, prikladno, baš na Svetog Nikolu, zaštitnika djece, 6. prosinca 2021. u Tower Centeru Rijeka.

Sandra Grozdanov, predsjednica je koordinacijskog tima udruge Centar za kulturu dijaloga, prilikom primopredaje donacije istaknula je:

Ovim putem htjeli bismo se zahvaliti Tower Centru Rijeka u ime svih djelatnika Udruge Centar za kulturu dijaloga, te svih naših korisnika – sadašnjih i budućih, na donaciji od 15,000 kuna. Od srca hvala! Naime, mi smo program socijalne inkluzije djece na rubu siromaštva u području grada Rijeke, čiji je cilj pružanje sustavne podrške djeci te prevencija daljnjeg transgeneracijskog prijenosa siromaštva. Osim što sustavno ulažemo u obrazovanje djece kroz 10 besplatnih radionica tjedno, uključujemo ih u izvanškolske (sportske i glazbene) aktivnosti – vodimo u kino, muzeje, kazalište te uključujemo u različite sadržaje za koje vjerujemo da će unaprijediti njihove socijalne kapacitete. Omogućavamo im i besplatan prijevoz u gradu. Sredstva ćemo ciljano iskoristiti za mjesečne pokazne karte za svoje korisnike, kako bi neometano mogli dolaziti na sve radionice i ostale sadržaje koji se za njih organiziraju.

Važno je i naglasiti kako se Tower od svojih početaka uključuje u važna lokalna događanja, podržava društvene inicijative te prepoznaje važnost ulaganja u lokalnu zajednicu kroz različite segmente, a svake godine uz svoj rođendan podupiru neku lokalnu inicijativu ili zajednicu, kao što je to ovaj puta program Moje mjesto pod suncem.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari