SPEKTAKULARNE SNIMKE LJEPOTA ŽUPANIJE

Video | ‘Tražimo netaknuti raj…!’ Kvarner dobio novi promotivni film, spektakularan je! Pogledajte ga

U promotivnom filmu TZ Kvarnera prikazane su atraktivne destinacije Primorsko-goranske županije. Pogledajte ga, odmah ispod naslova ovog teksta!

Na Ljetnoj pozornici u Opatiji održana je svečana premijera promotivnog filma TZ Kvarnera „Make your own movie” koji je prije mjesec dana imao i svoju svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu.

U filmu su prikazane ljepote brojnih turističkih destinacija u Primorsko-goranskoj županiji uključujući Opatiju, Crikvenicu, Novi Vinodolski, Gorski kotar, Mali Lošinj, Krk, Rab, Cres…

Uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima Kvarnera i Gorskog kotara

Atraktivnim kadrovima kojima su oslikane specifičnosti lokacije, film vodi na uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima Kvarnera i Gorskog kotara.

Film je snimljen u produkciji Filmerije i Kinoteke. Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent te, u suradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić i Marina Musulin.

Komadina: Uspješno priča o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije

„Autori su uspješno zaokružili priču o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije koja privlači brojne goste iz Europe i cijeloga svijeta. Ovogodišnji turistički rezultati vjeran su pokazatelj kvalitete turističke ponude koja uključuje i vrhunsku gastronomiju, bogatu kulturnu baštinu i brojne atrakcije. Znam da se turisti koji posjete našu regiju, njoj iznova vraćaju“, izjavio je župan Zlatko Komadina.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov čestitala je uključenima u stvaranju promotivnog filma za kojeg smatra da izvrsno oslikava turističku ponudu Primorsko-goranske županije.

„Ovogodišnji turistički rezultati pokazuju da nosimo titulu atraktivne destinacije što je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kada je riječ o promociji ovog kraja. Primorsko-goranska županija zauzima posebno mjesto na turističkoj karti što se vidi u ponudi kulturnih sportskih i zabavnih sadržaja koji uspješno privlače turiste” , izjavila je Peršić Živadinov.

“S obzirom da živimo u jednom od najljepših kutaka na svijetu, često ni sami nismo svjesni što baštinimo i što sve imamo od prirodnih ljepota, povijesti, arhitekture… Zato je pristup snimanju ovakvog filma prilično zahtjevan. Ideja cijele priče proizlazi iz slogana “Make Your Own Movie”. Kroz fotografije i kroz priču glavnog junaka u filmu prikazujemo sve što smo doživjeli i snimili na terenu u svega devet dana i saželi u tri i pol minute, iako bismo mogli snimiti cjelovečernji film. Ideja nam je bila spojiti turizam i filmsku industriju. Zadovoljni smo što smo napravili i vjerujem da će se svidjeti publici”, izjavio je redatelj.

Priča o gastro regiji

Lokacija na kojoj se održala svečana premijera ovog filma nije slučajno odabrana, riječ je o kolijevci hrvatskog turizma i kraljici Jadrana, Opatiji, koja tu titulu iznova potvrđuje, a što se očituje u sve većem broju domaćih i inozemnih gostiju.

„Posebno mi je drago da je Opatija odabrana kao lokacija na kojoj se prikazuje promotivni film u kojeg su utkane destinacije naše županije, a koje nerijetko ostavljaju bez daha. Pogotovo jer iduće godine Opatija obilježava okruglih 180 godina organiziranog turizma.“, rekao je gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin.

Priču o gastro regiji upotpunila su kvarnerska vina pjenušci i vina svih vinara iz udruženja Kvarner Wines: vinarije Ružić, Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir te vrbničke vinarije Gospoja, Šipun, Nada, PZ Vrbnik, Estate Winery Katunar i Kuća vina Ivan Katunar.

Premijeri filma prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, članovi Turističkog vijeća i Poslovnog odbora TZ Kvarnera, direktori TZ s područja Primorsko-goranske županije, producentica Cinehill festivala Nina Petrović i direktor Rab film festivala Robert Tomić Zuber sa suradnicima te autorska ekipa filma.

Film pogledajte ispod naslova ovog teksta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari