ZA NAJMLAĐE

Galerija | “Trči za jako srce!” Riječki klinci osvojili medalje na poligonu spretnosti

Novoosnovana Udruga „Jako srce“ na Trgu 128. brigade HV-a u subotu je održala manifestaciju „Trči za jako srce!“, a s ciljem ukazivanja građanstvu, pogotovo najmlađima, na važnost kretanja.

Udruga „Jako srce“ osnovana je s ciljem promicanja zdravlja srca i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, koje su vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. U svom radu, kroz sustavne edukacije, stručnu podršku i javne kampanje nastojat će osvijestiti javnost o važnosti brige o zdravlju srca. Na taj način udruga, kojoj je na čelu Kristina Paravić, želi prevenirati kardiovaskularne bolesti, poboljšati kvalitetu života i produljiti životni vijek građana.

Stoga je svoju prvu manifestaciju u središtu grada organizirala upravo radi što bolje prepoznatljivosti i povećanja svijesti građana s intencijom na mlađu populaciju i potrebu kretanja.

Djeca su imala priliku na poligonu pokazati spretnost, koordinaciju i snalaženje u prostoru, kao i vozili bicikle, role i romobile, a za najbolje su osigurani pehari i medalje. U suradnji s MUP-om i Hitnom pomoći organizirane su edukativne radionice za djecu.

Manifestaciju je podržao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Manifestaciju su podržali Grada Rijeka, Primorsko-goranska županija, Thalassotherapija Opatija, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari