ZA NAJMLAĐE

Galerija | “Trči za jako srce!” Riječki klinci osvojili medalje na poligonu spretnosti

Novoosnovana Udruga „Jako srce“ na Trgu 128. brigade HV-a u subotu je održala manifestaciju „Trči za jako srce!“, a s ciljem ukazivanja građanstvu, pogotovo najmlađima, na važnost kretanja.

Udruga „Jako srce“ osnovana je s ciljem promicanja zdravlja srca i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, koje su vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. U svom radu, kroz sustavne edukacije, stručnu podršku i javne kampanje nastojat će osvijestiti javnost o važnosti brige o zdravlju srca. Na taj način udruga, kojoj je na čelu Kristina Paravić, želi prevenirati kardiovaskularne bolesti, poboljšati kvalitetu života i produljiti životni vijek građana.

Stoga je svoju prvu manifestaciju u središtu grada organizirala upravo radi što bolje prepoznatljivosti i povećanja svijesti građana s intencijom na mlađu populaciju i potrebu kretanja.

Djeca su imala priliku na poligonu pokazati spretnost, koordinaciju i snalaženje u prostoru, kao i vozili bicikle, role i romobile, a za najbolje su osigurani pehari i medalje. U suradnji s MUP-om i Hitnom pomoći organizirane su edukativne radionice za djecu.

Manifestaciju je podržao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Manifestaciju su podržali Grada Rijeka, Primorsko-goranska županija, Thalassotherapija Opatija, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te drugi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari