TRSAT KAO KOŠNICA: Deseci tisuća vjernika proslavili svetkovinu Velike Gospe

Foto: Grad Rijeka

Proslava svetkovine Velike Gospe u perivoju Gospe Trsatske na Trsatu okupila je desetke tisuća vjernika iz svih krajeva Hrvatske, ali i drugih država

Središnje misno slavlje u Svetištu Majke Božje predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić, a svetkovini je prisustvovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

RIJEKA 15.08.2016 TRSATSKO SVETIŠTE PROSLAVA BLADGAN VELA GOSPA, MISA, HODOČASNICI FOTO RONI BRMALJ
Oko 40.000 vjernika proslavilo je Velu Gospu na Trsatu

Nadbiskup Ivan Devčić u svojoj je propovijedi vjernicima poručio da od Marije uče kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, a dobrodošlicu vjernicima na proslavu najvećeg Marijinog blagdana uputio je i gvardijan fra Antun Jasenović, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

“Draga braćo i sestre večeras smo se okupili u ovom svetištu da od Marije učimo kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, da joj se, zbog njezine vjernosti i predanosti, zajedno s Elizabetom divimo te ju ujedno molimo za pomoć kako bismo i mi u svakom trenutku svoga života mogli Bogu odgovoriti: ‘Neka mi bude po tvojoj riječi!’,” rekao je, između ostalog, nadbiskup Devčić.

Riječki nadbiskup također jr tumačio da je Marija “putokaz sigurne nade i utjehe”, kako je naziva Crkva koja u njoj gleda „početak boljeg svijeta”. Osim toga, kazao je da kršćanstvo inzistira na tome da čovjek poslije smrti nastavlja živjeti ne samo kao duša, nego i kao tijelo te da je to Isus potvrdio svojim uskrsnućem od mrtvih. Dodao je i da Marija poziva da poput nje budemo Bogu trajno zahvalni za bezbrojna dobročinstva. „Najveće dobročinstvo, za koje mu i ona zahvaljuje, upravo je dar vječnog spasenja po Isusu kristu, Sinu Božjem“, poručio je nadbiskup Devčić., prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što je za Veliku Gospu s vjernicima na Trsatu. Na misi su, uz zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Miroslava Matešića i predstavnike Primorsko-goranske županije, bili i ministri u tehničkoj Vladi RH Oleg Butković, Anton Kliman i Predrag Šustar.

Na ranijoj hodočasničkoj misi, koju je predvodio provincijal fra Ilija Vrdoljak, okupili su se hodočasnici iz Hrvatske, ali i brojnih drugih država.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari