TRSAT: Na 13. Ljetu na gradini koncerti, svjetlosni spektakli, ples, predstave… Pogledajte program!

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 8. srpnja kada će Trsatsku gradinu obasjati plamenovi 4000 svijeća

U sklopu 13. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini od 8. srpnja do 2. rujna na Trsatskoj gradini će se održati 18 atraktivnih programa. (OVDJE)

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 8. srpnja kada će Trsatsku gradinu obasjati plamenovi 4000 svijeća. Osvjetljavanje Gradine svijećama jedna je od šest konceptualnih manifestacija na kojima počiva Ljeto na Gradini, poput Gradina Dance Arta, koji će na Gradinu dovesti 50 plesača ili manifestacije Light tranformation Gradina, večeri svjetlosnih efekata i dobre glazbe.

Jedna od najposjećenijih manifestacija je Taste&Music, koja sjedinjuje degustaciju kvarnerskih specijaliteta s koncertom Gorana Karana.

Program također 2. rujna zatvara jedna već poznata konceptualna manifestacija, koja pod imenom „Baltazar na Gradini“, na kojoj će predavači otkriti zabavnu stranu znanosti.

Ljeto na Gradini donosi i sedam koncerata, pa će tako na Trsatskoj gradini po prvi puta zapjevati popularne The Frajle, Vivien Galletta i Natko Štiglić pjevat će „Na obali srca“, u suradnji s renomiranim glazbenicima nastupit će vokalna senzacija Božo Vrećo, a poseban interes publike vlada za nastup američke underground glazbenice Chelsea Wolfe.

Na traženje publike na Trsatu će ponovno gostovati hit komedia „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, a na programu je i predstava Muškarci.hr te nezaobilazni Zijah Sokolović s predstavom „Kobajagi donijela me roda“.

Atraktivan program Ljeta na Gradini predstavili su organizator Vedran Babić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

“Ove godine će nam se u sklopu Ljeta na Gradini predstaviti čak 253 izvođača što garantira raznovrsnost projekta i vjerujem da će posjetitelji zaista uživati u jedinstvenim projektima koje smo pripremili za njih. Ovo je peta godina organizacije Ljeta na Gradini i svaka godina je bila uspješnija od prethodne, a zanimljivo je, uzimajući u obzir sve bogatiji program i sve više publike, da je sve kulminiralo organizacijom jedne zimske manifestacije – prvog izdanja Adventa na Gradini koji je na Gradinu privukao količinu posjetitelja koja se ne pamti na ovim prostorima,“ kazao je Babić, zahvalivši se Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici grada Rijeke na potpori u organizaciji manifestacija.

Ljeto na Gradini je tradicionalna manifestacija koja svake godine tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine ugošćuje kulturne, umjetničke i zabavne sadržaje. Ljeto na Gradini je do sada održano 12 puta, a realizirano je ukupno 360 programa koje je posjetilo više od 130.000 posjetitelja.

Gradonačelnik Obersnel uputio je čestitke Babiću i njegovom timu na naporima koje su i ove godine učinjeni na osmišljavanju zanimljivog programa.

„Ljeto na Gradini je zasigurno izraslo u prepoznatljivu manifestaciju koju vole brojni Riječani, ali i posjetitelji koji stižu u Rijeku. Razlog tome je prekrasni prostor Trsatske gradine s lijepim pogledom na naš grad, ali i program koji je svake godine izuzetno zanimljiv. Organizatori nas svake godine iznenade s atraktivnim programom, a svakako ovaj prostor ima potencijala za daljnji razvoj,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

Direktor Turističke zajednice Škarpa izrazio je uvjerenje o nastavku uspješne suradnju, koja će rezultirati obogaćivanjem kako ljetnog, tako i zimskog programa

„Vjerujem da će svi oni koji dolaze u Rijeku moći na području Trsatske gradine pronaći nešto za sebe i uživati u bogatom programu, prekrasnom pogledu i atmosferi,“ kazao je Škarpa.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji od 29.05. u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i putem sustava Moje karte.

PROGRAM Ljeto na Gradini 2018.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views