'ZLATNI PIN'

Trsatski kaštel jedan je od dobitnika Googleove nagrade za najljepše dvorce i palače u Hrvatskoj

Po prvi puta u Hrvatskoj, Google je dodijelio nagradu Zlatni pin u kategoriji „Dvorci i palače“. Nagrada koja se dodjeljuje temeljem ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa dodijeljena je za 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj, a među njima je i Trsatski kaštel

Među dobitnicima su veličanstveni, impresivni, raskošni dvorci i palače koji svojim jedinstvenim izgledom i brojnim legendama oživljavaju duh prošlih vremena i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske. Od arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera i parkova, pa sve do remek djela rimske arhitekture – izvanredne građevine s poučnim pričama i prekrasnim pogledima osvojile su srca posjetitelja i korisnika Google Mapsa koji su im dodijelili visoke ocjene.

Uz Trsatski kaštel među nagrađenima su i dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza. Za sve koji žele više saznati o hrvatskim dvorcima i palačama Google je pripremio e-knjigu „Putevima dvoraca i palača”.

Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje. Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

„Nakon tri godine uspješnog provođenja projekta Zlatni pin u Poljskoj, ponosni smo što se projekt proširio i na druge zemlje, uključujući i Hrvatsku. Hrvatska ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu te posjeduje niz skrivenih dragulja koje vrijedi otkriti i upoznati. Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje jer iako ga dodjeljujemo mi kao tvrtka, on je zapravo priznanje korisnika i putnika koji su posjetili mjesto. Zahvaljujući njihovom angažmanu i ocjenama, nagradili smo deset dvoraca i palača s kipićima Zlatni pin. Ovim putem još jednom čestitam svim dobitnicima i nadam da će još više ljudi htjeti posjetiti ta nevjerojatna mjesta te cijeniti njihovu povijest i ljepotu“, izjavio je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari