ITEKAKO ISPLATIVA INVESTICIJA

Trudnica prevezena u Rijeku u prvoj akciji brodice za hitan medicinski prijevoz iz Raba

U srijedu je novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Rab, uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz trudne pacijentice na relaciji Lopar – Rijeka

Poziv od MRCC Rijeka za hitnim prijevozom zaprimljen je jutros u 10.40 sati i koordiniran je dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći HMP Rab sa pacijenticom u trajektno pristanište Lopar, na otoku Rabu.

Tročlana posada Lučke ispostave Rab, u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka preuzeli su pacijenticu u liječničkoj pratnji u 11.05 sati, a nakon putovanja u trajanju od 1 sata brodica je pristala u Porto Baroš, u Sušačkom bazenu, gdje je trudnicu preuzeo drugi tim HMP Rijeka u daljnje medicinsko postupanje.

Podsjetimo, nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Rab isporučena je 25. srpnja ove godine, a u okviru projekta koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari