VRIJEDNO PRIZNANJE

Turistička zajednica grada Rijeke postala pridruženi član Svjetske turističke organizacije

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije na sjednici u Barceloni proglasilo je Turističku zajednicu grada Rijeke pridruženim članom

Navedenim se otvara međunarodna platforma za interakciju s pridruženim članovima i državama članicama na globalnoj razini te okvir za povezivanje s destinacijama sa zajedničkim ciljevima i prostor za stvaranje i razvijanje još kvalitetnijih proizvoda i turističke ponude.

Priznanje direktoru Turističke zajednice grada Rijeke, Petru Škarpi, uručio je Ion Vilcu, direktor Odjela za pridružene članove Svjetske turističke organizacije.

„Pridruženim članstvom u Svjetskoj turističkoj organizaciji Turistička zajednica grada Rijeke učvrstit će položaj Rijeke kao turističke destinacije na karti svijeta te će nastaviti s ciljem razvoja turizma kao integralnog dijela razvojnog koncepta grada“, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

O Svjetskoj turističkoj organizaciji

Svjetska turistička organizacija (UN Tourism) je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda osnovana s ciljem praćenja, reguliranja i razvijanja turizma u svijetu. Vodeća je međunarodna organizacija u području putovanja i turizma, čija je misija promocija razvoja odgovornog, održivog i univerzalno prihvatljivog turizma kroz prihvaćanje etičkih principa i poštivanje.

Svjetska turistička organizacija ima 160 punopravnih članica i preko 500 pridruženih članica koje predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari