UPLOVIT ĆE IH UKUPNO 19

Video | Turistički razvoj riječke luke: Najavljen veliki povratak kruzera, luku će ovoga ljeta krasiti još više jahti!

Nakon gotovo dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, u riječku se luku na velika vrata vraćaju kruzeri

Prema najavama, uplovit će ih ukupno 19, a riječku luku krasit će i brojne jahte.

Ipak, pravu transformaciju riječka luka će doživjeti dovršetkom projekta Porto Baroš. Tada ćemo imati jednu od najmodernijih marina na Mediteranu sa oko 230 vezova i preko 130 novih radnih mjesta. Više u videoprilogu Kanala Ri!

Ipak, pravu tranformaciju riječka luka će doživjeti dovršetkom projekta Porto Baroš. Tada ćemo imati jednu od najmodernijih marina na Mediteranu sa oko 230 vezova i preko 130 novih radnih mjesta. Više u videoprilogu Kanala Ri!

“Ono što je važno naglasiti je da smo mi prije više od dvije godine investirali u izradu novih distancera odnosno pluntona, i na taj način smo mogli osigurati vez za ove kruzere, oni se sevisiraju na unutarnjoj strani Molo Longa.”, kaže Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka.

Uz kruzere, luku će tijekom ljetnih mjeseci krasiti i jahte.

“Na prostoru pod Lučkom upravom Rijeka, to jest od Lučke kapetanije do Boonkera, mi možemo osigurati gotovo 90 vezova za jahte.”, dodaje Vukorepa.

Sve će se promijeniti završetkom projekta Porto Baroš, to jest 2025. godine.

“Otvorit će Rijeku prema moru, oko 230 vezova, zaposlit ćemo preko 130 ljudi, nova tehnnologija, to bi trebala biti najsuvremenija marina na području Mediterana.”, kaže Anđelko Petrinić, direktor tvrtke ACI-Gitone.

Dio marine u funkciji će biti već godinu ranije. Utjecat će povoljno na gospodarstvo, ali i turizam grada koji već bilježi odlične rezultate.

“U prvih 5 mjeseci ostvarili smo 14 posto veći turistički promet nego rekorde 2019. i vjerujem da će se taj proemt nastaviti i dalje. Zaista jedva čekamo tu 2025. godinu da u Rijeci i Porto Barošu, u ovom dijelu luke bude što više jedrilica, jahti, megajahti.”, ističe Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Nautički turizam na Kvarneru iz godine u godinu bilježi rast.

“Nautika je iznimno važna kao segment u ponudi turizma Kvarnera, vidimo da u ovim pandemijskim godinama bez obzira na cijelu situaciju gosti koji su vezani za nautički turizam je bilo sve više i više.”, kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Osim za nautičare, projekt Porto Baroš će brojnim sadržajima te novim poslovnim mogućnostima unaprijediti kvalitetu života cijele riječke regije, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari