Tvrtka Ekoplus krenula s provedbom biološke obrade otpada na odlagalištu Marišćina

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Produljenje procesa biostabilizacije otpada i otplinjavanje odlagališta, preporuke su Ministarstva zaštite okoliša i energetike čije je provođenje naložio ministar Ćorić na radnom sastanku s upravom Ekoplusa, održanom 22. veljače 2019. godine na Marišćini.

Povodom provođenja spomenutog procesa oglasilo se i Trgovačko društvo Ekoplus nadležno za provođenje propisanih ekoloških mjera.

Priopćenje tvrtke Ekoplus prenosimo u cijelosti:

“Ekoplus je odmah krenuo s provođenjem mjera uz redovito praćenje kvalitete zraka na području Viškova. Za aktivnosti koje se odnose na otplinjavanje bilo je potrebno prethodno izraditi projektnu dokumentaciju, što je u međuvremenu učinjeno.

Izvođenje projekta otplinjavanja podrazumijeva polaganje instalacije u tijelo odlagališta i spajanje plinskih bunara (dimnjaka) na baklju. Sustav za otplinjavanje tijela odlagališta sastoji se od perforiranih horizontalnih cijevi postavljenih u drenažne slojeve, vertikalnih cijevi i vodova spojenih na baklju.

Tijekom polaganja instalacije moguća je povremena kratkotrajna pojava neugodnih mirisa. Očekivano trajanje radova je do dva mjeseca, a izvođač radova je tvrtka HIS d.o.o. iz Donje Višnjice/ Zagreba.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari