SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA

TZ Kvarner želi rotor kod skretanja za zračnu luku na Krku i najavljuje još jaču promociju Gorskog kotara

Turističko vijeće Turističke zajednice Kvarnera održalo je sjednicu na Rabu uoči koje su članovi Vijeća obišli županijske projekte i institucije koje su sastavni dio turističke i zdravstvene ponude otoka, novu rivu i bolnicu Insula

U osvrtu na današnju sjednicu, župan Zlatko Komadina naveo je kako je Ured TZ Kvarnera podnio izvješće o dosadašnjim ulaganjima u promociju te aktivnosti i atrakcije Gorskog kotara s naglaskom da se oglašavanje dodatno intenzivira. Predloženo je i održavanje zajedničke sjednice Turističkog vijeća TZ Kvarnera i Koordinacije načelnika i gradonačelnika Gorskog kotara s TZ Gorski kotar u cilju dodatnog unapređenja turističkog prometa tog dijela županije.

Također, nastojat će se povezati Gorski kotar s Platkom kao svojevrsnim ulazom u ovu goransku regiju, a posjetiteljima koji noće u Gorskom kotaru ponuditi stimulacije i popuste.

Autobusnim linijama stanica na krčkom aerodromu

Dodatno se raspravljalo i o prijevozu putnika iz Zračne luke Rijeka. Zaključeno je kako bi se „usko grlo“ kod skretanje za zračnu luku s magistralne ceste prema Krku adresiralo izgradnjom kružnog toka, a svim autobusnim linijama na relaciji Krk – Rijeka – Krk uvela stanica na krčkom aerodromu.

Bilo je riječi i o uvođenju cjelogodišnje zračne linije koja bi prometovala tri puta tjedno s otoka Krka za Njemačku, prvenstveno za gradove München i Frankfurt, a tim povodom za idući tjedan zakazan je sastanak s Croatiom Airlinesom.

Na dnevnom redu bila je i projekcija prometa za iduću turističku godinu s obzirom na kriznu situaciju i okolnosti u kojima se nalazi Europa. Kako je istaknuo župan Komadina, Turističko vijeće ocijenilo je da će biti dobro ako se ostvare rezultati iz 2022. godine, a ti pokazatelji temelj su financijskog plana i plana rada za 2023. godinu.

Župan je podsjetio je i kako će se u rujnu u Ravnoj Gori održati sjednica Županijske skupštine posvećena Gorskom kotaru, a članove Skupštine i goranske gradonačelnike i načelnike upoznati sa današnjim zaključcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari