SJAJAN REZULTAT

TZ Opatija: ”U lipnju smo ostvarili čak 70 posto više noćenja nego lani! ”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Opatiji je u lipnju ostvareno 80.000 noćenja turista ili 70 posto više nego u istom mjesecu lani i to je odličan ulazak u ovogodišnju turističku sezonu, ocijenili su u petak u priopćenju iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Ističu i da “pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine.”

Prema podacima iz opatijske Turističke zajednice u Opatiji je u lipnju bilo 25 tisuća gostiju koji su ostvarili 80 tisuća noćenja.

Domaći gosti ostvarili su 25 posto noćenja, a od stranih, kojih je bilo 75 posto, najviše je bilo noćenja gostiju iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

VIDEO DANA:

U hotelskom smještaju ostvareno je 68 posto noćenja, u privatnom smještaju 29 posto, a 3 posto noćenja odnosi na nekomercijalni smještaj.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić izjavila je da odlični rezultati iz lipnja daju razloga za optimizam na ulasku u “srce sezone”.

“Najbolju popunjenost bilježimo u objektima visoke kategorije, u hotelima i u privatnom smještaju, u kojem najbolje prolaze vile s bazenima, koje zbog izoliranosti pružaju dodatan osjećaj sigurnosti”, kazala je.

“Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija”

Ističe da je Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, jer svi objekti u tom gradu posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, a turistički djelatnici, kojih je procijepljeno oko 70 posto, pridržavaju se propisanih mjera.

Kaže da se Opatija, iako su motivi dolaska i ove godine uglavnom povezani s dobrom epidemiološkom situacijom, odlično prilagodila situaciji i organiziranju odabranih događanja, poštujući sve mjere.

Svi koncerti na Ljetnoj pozornici bit će isključivo sa sjedećim mjestima, uz ograničeni broj gledatelja.

Tako će, nakon koncerata u lipnju, u Opatiji u srpnju i kolovozu nastupiti Il Volo, Parni valjak, Crvena jabuka, Rade Šerbedžija, Željko Joksimović, Luka Šulić, Gibonni, Bajaga i drugi izvođači, a najavljeni su i koncerti u sklopu Liburnia Jazz Festivala te Jerry Ricks Blues Festivala.

Počeo je i projekt Opatijski vremeplov, s više manjih događanja, a izložba “Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda” otvorena je do listopada, naveli su iz Turističke zajednice Grada Opatije (HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari