DALI SU SVE OD SEBE!

Video | U akvatoriju riječke luke 450 studenata pokazalo vještine na 22. Međunarodnoj veslačkoj regati Pomorskog fakulteta

Na putničkom terminalu u Rijeci održana je 22. Međunarodna veslačka regata Pomorskog fakulteta. Više u videoprilogu!

Studenti Pomorskog fakulteta učionicu su zamijenili morem. Uzeli su vesla u ruke iu akvatoriju riječke luke sudjelovali u studentskoj regati. Prije početka regate, okupili su se na putničkom terminalu.

Dionica je duga 600 metara

Veslali su u otvorenim barkama za spašavanje, a svaka posada brojila je 12 sudionika. Uz studentsku regatu, 22. izdanje Međunarodne veslačke regate Pomorskog fakulteta ima još dvije regate.

“Imamo međunarodnu regatu gdje ulazi Pomorski fakultet Rijeka, Pomorska škola Bakar, Tehnički fakultet Rijeka i škola za promet i pomorstvo Portorož. I na kraju treću revijalni dio, tu ulaze unutra svi profesori, djelatnici različitih fakulteta i sastavnica sveučilišta.”, pojašnjava organizator regate Dario Matošević.

U veslanju su se okušali i profesori

Ono što smo htjeli napraviti ovom regatom je zapravo spoj studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Pomorskog fakulteta ali i gospodarske i pomorske privrede koji su vezani uz more. Zapravo svi zajedno se družimo.”, dodao je Srđan Žuskin, prodekan za stručno usavršavanje i razvoj s Pomorskog fakulteta u Rijeci.

U ukupno tri regate sudjelovalo je oko 450 veslačica i veslača, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari