DO 17. STUDENOG

U Art kinu započeo Tjedan korejskog filma

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Art kinu je započeo Tjedan korejskog filma. Riječka publika ima priliku od 13. do 17. studenog pogledati pet filmova južnokorejske kinematografije, a Tjedan je otvoren filmom „Bijeg iz Mogadishua“ redatelja Ryooa Seung-wana.

Otvorenju Tjedna korejskog filma prisustvovali su i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj NJ.E. Hong Sungwook i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan.

Veleposlanik Sungwook pozdravio je publiku na otvorenju Tjedna i zahvalio im na dolasku, a zamjenica Krpan u svom je uvodnom obraćanju zahvalila organizatorima na prilici pruženoj riječkoj publici da uživa u recentnim filmovima korejske kinematografije. „Film ima moć nadilaziti granice, povezujući ljude na dubokoj razini. Iskreno se nadam da će Tjedan korejskog filma ostati kulturni most koji će nam omogućiti da podijelimo ljepotu korejske kinematografije i ojačamo kulturne veze koje nas povezuju“, rekla je Krpan i dodala kako je prije samo nekoliko tjedana u Rijeci otvoren i počasni konzulat Republike Koreje. „Vjerujem kako ćemo i suradnjom s konzulatom dodatno učvrstiti prijateljske veze naših dviju zemalja“, završila je Krpan.

U nastavku programa Tjedna korejskog filma, 14. studenog u 18 sati, na veliko platno stiže dirljiva drama „Kim Jiyoung, rođena 1982“. u režiji Kim Do-young, nastala prema istoimenom književnom bestseleru. Kim Ji-yeong, obična žena u svojim 30-ima, vodi prosječan i normalan obiteljski život, no iznenadne promjene u ponašanju, koje previše nalikuju ponašanju njene majke, najbolje prijateljice koja je umrla pri porodu i pokojne majke, zabrinut će njenu obitelj.

Slijedi mjuzikl i film ceste „Život je lijep“ Choija Kook-heeja, na programu 15. studenog u 18 sati. Ova glazbena drama govori o ženi koja za svoj rođendan od supruga zatraži neobičan poklon – pronaći svoju prvu ljubav iz školskih dana. Prvotno nevoljko, suprug joj se pridružuje na njenom putovanju, punom života i glazbe, prisjećajući se pritom najblistavijih i najdivnijih trenutaka svojih života.

Drama „Little Forest“ u režiji redateljice Yim Soon-rye, na programu 16. studenog u 18 sati, priča je o djevojci koja se iz Seula vraća u rodni kraj, razočarana idejom uspjeha u velikom gradu. Seoski način života prijatelja iz djetinjstva u njoj budi istinski osjećaj zadovoljstva, a povratak donosi jednostavnost i spokoj kakav godinama nije osjećala.

Tjedan korejskog filma u Art-kinu zatvara zapaženi fantastični horor s primjesama drame i komedije „Domaćin“ u režiji proslavljenog Bonga Joon-hoa, 17. studenog u 20 sati, čija se radnja vrti oko korejske obitelji koja pokušava spasiti svoju kćerku, otetu od strane divovskog čudovišta sakrivenog u rijeci Han.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari