"NE ŠIRITE GLASINE"

U Bribiru i drugi slučaj zaraze koronavirusom, pozitivna je supruga prvozaraženog

Foto: Ilustracija (Bribir, siječanj 2020./MO Bribir)

Potvrđen je i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Bribiru u Vinodolskoj općini, izvijestio je općinski Stožer civilne zaštite

Riječ je o drugom od dvoje supružnika koji su se 16. ožujka vratili s puta u inozemstvo.

Prvo je supruga osjetila simptome, a potom i suprug, te su oboje hospitalizirani. Jedan član njihove obitelji je u samoizolaciji i negativan je na test na COVID-19.

Iz stožera je potvrđeno da su se članovi te obitelji od samog početka ponašali odgovorno i odmah su se izolirali od vanjskih kontakata radi prevencije širenja zaraze.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije jučer je potvrdio prvi slučaj zaraze u ovom  mjestu.

Članovi stožera poručuju kako su u stalnom kontaktu s oboljelima i s jednim njihovim članom obitelji koji je u kućnoj samoizolaciji.

Poručuju i kako su sve glasine o većem broju oboljelih na području Bribira netočne, a cilj im je širenje dezinformacija i poticanja panike.

Kao interventnu mjeru u suzbijanju širenja koronavirusa općina je provela postupak nabave zaštitnih maski.

Iz stožera poručuju da svi ne mogu biti odjednom ni u najkraćem roku opskrbljeni maskama, no to će biti tijekom ovog vikenda, a najkasnije u ponedjeljak.

Maske su izrađene u kućanstvima i u akciji su sudjelovale Bribirke koje znaju šivati. U akciju su uključeni i pripadnici DVD-a Bribir koji su u svim ovim aktualnim aktivnostima kao volonteri, a glavninu zaštitnih maski izradila je tvornica trikotaže i konfekcije Neda iz Senja te ih donirala općini. (h)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari