SIMBOLIČAN ČIN

U ČAST POGINULIM POMORCIMA: U riječkoj luci položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

Poštujući višegodišnju tradiciju, povodom blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u spomen na sve stradale i nestale pomorce u more je položen vijenac.

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za poginule pomorce i blagoslova, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, vlč. Mato Berišić.

Tijekom današnjeg dana, u 13 sati brod „Vid“ će isploviti prema mjestu stradavanja broda Igrane ispred Kostrene te spuštanjem vijenca u more odati počast kostrenskim pomorcima. Molitvu će održati vlč. Ivan Stošić, župnik župe Kostrena

Pomorci, ribari, ljudi koji žive od mora i s morem u nedjelju 6. prosinca slave svog nebeskog zaštitnika sv. Nikolu biskupa. Središnja proslava u Rijeci održat će se u subotu 5. prosinca. Svečano euharistijsko slavlje u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici na rasporedu je u 19 sati i predvodit će ga fra Krunoslav Kocijan, gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu i čuvar Trsatskog svetišta.
Ove godine iznimno, zbog Odluke Stožera civilne zaštite RH tradicionalna procesija se neće održati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari