ZA BUDUĆE RODITELJE

U Čavlima počeo novi besplatan tečaj za trudnice, još se možete priključiti

U vijećnici u Čavlima počeo besplatni tečaj za buduće roditelje

Općine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena organizirale su tradicionalni Tečaj za trudnice i roditelje u Čavlima. Na tečaju će niz stručnjaka s velikim iskustvom iz prakse odgovoriti na pitanja budućih roditelja.

Cilj tečaja je potpora u svim fazama trudnoće i olakšavanje snalaženja u najvažnijoj ulozi života svake obitelji.

Kroz tri bloka predavanja budući roditelji moći će doznati kako voditi zdravu i uspješnu trudnoću, naučiti preduvjete za vještinu dojenja i njezi novorođenčeta. Trudnice će moći dobiti i odgovore na pitanja kako vježbati u trudnoći i nakon nje, što jesti a ne udebljati se previše.

Tu su i konkretni savjeti oko odluke uzeti supruga na porod ili ne, zašto beba ima grčeve i kako joj pomoći, treba li bebi joj dohrana, daje li se novorođenčetu voda i slično.

Glavni ciljevi provođenja ovog projekta su smanjenje tjeskobe, ispravljanje zabluda i umanjivanje straha osiguranjem dostupnosti točnih činjenica o trudnoći i porodu te njezi i prehrani novorođenčeta.

Tečaj trudnice mogu pohađati same ili s partnerom, a za svih je besplatan zahvaljujući pokroviteljstvu Općina Čavle i Jelenje. Nije potrebno odlaziti u Rijeku jer se tečaj odvija u vijećnici Općine Čavle.

Novi ciklus predavanja počeo je jučer 20. ožujka, no još se možete priključiti prijavom patronažnoj sestri Bojani Burić na broj telefona 099 251 8224.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari