IZA DOMA KULTURE

U Čavlima u subotu Dan zdravlja! Čekaju vas besplatni savjeti, pregledi, zdravi obroci, fitness, lutkarska predstava i zabavni program

U subotu 17. rujna od 10 do 13 sati iza Doma kulture u Čavlima održat će se manifestacija Dan zdravlja Općine Čavle. Organizator je Općina Čavle, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeke, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Turističkom zajednicom Čavle. 

– Ova manifestacija je dio programa unaprjeđenja zdravlja i socijalne skrbi stanovnika općine Čavle, a uključuje preventivne preglede, savjete, edukaciju, tjelesne aktivnosti, humanitarno-ekološku akciju, lutkarsku predstavu te glazbeni program i ples. Svi ponuđeni programi su besplatni te pozivamo sve da se odazovu u čim većem broju, rekla je savjetnica načelnice Općine Čavle i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeke dr.sc. Petra Šuljić.  

-Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zdravlje opisuje kao psihičko, fizičko i socijalno blagostanje, a ne samo kao puku odsutnost bolesti. Zato smo u ovoj manifestaciji posvećenoj zdravlju, koja je već postala tradicionalna,  ponovno pokušali objediniti sve to na jednom mjestu. Izdvojite vrijeme za sebe, sigurno ćete nešto korisno doznati, ali i  zabaviti se, istaknula je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

BESPLATNI PREGLEDI, SAVJETI LIJEČNIKA I TJELOVJEŽBA

Iza Doma kulture moći će se dobiti savjeti javnog zdravstva, ginekologa, dermatologa, epidemiologa, nutricionista pa čak i veterinara. Bit će tu moguće napraviti pregled madeža, ultrazvučnu denzitometriju (osteoporoza), vidjeti demonstraciju pružanja prve pomoći, izmjeriti krvni tlak i glukozu, napraviti analizu lica i vlasišta. Dodatno će dermatolog za pregled madeža na raspolaganju mještanima biti u utorak 20. rujna od 17 do 20 sati  i četvrtak 22. rujna od 9 do 11 sati u prostoriji Vijećnice u Domu kulture, a za taj pregled termin se može rezervirati na Danu zdravlja u subotu na štandu Crvenog križa.

Od 10.30 sati organiziran je fitness program namijenjen svim dobnim skupinama pod vodstvom Fitness centra Dynamic.

DONESITE „STARE“ IGRAČKE I ODABERITE NOVE

Dječji vrtić Čavlić provest će akciju „Djeca-djeci“. Riječ je o razmijeni slikovnica, društvenih igara, dječjih igračaka i plišanaca na štandu kod Dječjeg vrtića Čavlić u subotu 17. rujna vremenu od 10 do 12 sati. Svi su pozvani donijeti igračke koje im više nisu interesantne ili su ih prerasli te zamijeniti za druge. Na ovaj način djecu se od malih nogu uče pomaganju i uveseljavanju drugih, racionalnom korištenju raspoloživih novčanih sredstava razmjenom, a ukazuje im se i na ekološki moment očuvanja prirode nepotrebnim bacanjem korisnih predmeta u smeće. Vjerujemo da će nečije „stare“ igračke razveseliti nove mališane.

GLAZBENI PROGRAM I LUTKARSKA PREDSTAVA

U Čavlima u subotu neće nedostajati ni pjesme. U zabavnom programu nastupit će Eureka band i glazbenici poznati s televizijskih talent showova Antonio Krištofić te Božidarka Matija Čerina, koja će ujedno i voditi program.  U 11 sati na pozornici će nastupiti i odlični budući glazbenici, učenici OŠ Čavle  Emanuel Fućak, Sanja Pilić, Erik Paravić i Magdalena Fućak. U 11.30  sati Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ za djecu je pripremio i lutkarsku predstavu „Zubić vila“ o važnosti redovite njege zubi. 

ZDRAVI OBROCI

Dan zdravlja nudi i gastro uživanje u zdravim obrocima. Tako će se, nakon kuhanja na otvorenom, u 12.30 sati besplatno moći kušati domaća salsa od pomidora te palenta, a djeca iz Dječjeg vrtića Čavlić posjetiteljima će nuditi kreativne i zdrave poslastice od voća.

TRI SATA ZA VAŠE ZDRAVLJE

-Program je doista besplatan, raznovrstan, poučan, koristan, zabavan i svima dostupan. Svi su dobrodošli. Odvojite tri sata za zdravlje svog tijela i duše te u subotu od 10 do 13 sati budite s nama iza Doma kulture u Čavlima. Jer kako kaže jedna irska poslovica: „Ako nemaš vremena za svoje zdravlje sada, nećeš imati zdravlja za svoje vrijeme sutra“, poručila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

U slučaju kiše program će se održati u Domu kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari