U SKLOPU MARGARETINOG LETA

U četvrtak i petak turistička tura “3,2,1… Kreni na Hreljin” koja će završiti glazbenim koncertima

Foto: Miljenko Šegulja

Iskusna goranska lisica i vlasnica agencije Lynx and Fox, Jelena Holenko Pirc došla je u susjedstvo i istražila stari grad Hreljin te sve zainteresirane vodi u četvrtak i petak, 9. i 10.srpnja na zanimljivu turu “3,2,1… KRENI NA HRELJIN”. Nakon ture, u tom prelijepom povijesnom ambijentu održat će se jedinstveni koncerti!

Iza naziva obrta Lynx and Fox ne stoje baš ris i lisica, već jedna zaljubljenica u kraj u kojem živi – Gorski kotar. Ime joj je Jelena Holenko Pirc i živi u Delnicama, u samom centru Zelenog srca Hrvatske sa svojom obitelji.

Po struci je magistra ekonomije u turizmu te obožava ono čime se bavi, a to je dizajniranje izleta i turističko vođenje u kojem istinski uživa. Iako mnogo ljudi zna za Gorski kotar, on je još uvijek nedovoljno promoviran i razvijen, što nikako ne zaslužuje jer se radi o području punom iznimnih prirodnih ljepota te zanimljive turističke ponude.

Iz želje za usavršavanjem pohađala je puno edukacija, a jedna od onih najvažnijih bio je tečaj za interpretacijske vodiče Interpret Europe koji ju je u jesen 2018. godine doveo u Bakar. Grad ju je oduševio na prvu, tečaj još i više pa se vrlo brzo povezala s direktoricom TZ Grada Bakra Sonjom Jelušić Marić.

Obje su htjele ostvariti suradnju i povezati dva kraja koja se geografski naslanjaju jedan na drugi, ali i muče sa sličnim problemima kaskanja za razvijenim turističkim destinacijama na Kvarneru.

Ovogodišnje zeleno Margaretino leto okrenuto prirodi i sadržajima za manje grupe posjetitelja bilo je prava prilika za prvu suradnju pa je tako nastala interpretacijska tura pod nazivom “3,2,1… kreni na Hreljin” pod sponzorstvom INA-e.

Na njoj  će Jelena u dva termina predstaviti prirodnu i povijesnu baštinu Hreljinske Gradine smještene na 321 m nadmorske visine. Mjesto okupljanja i 9. i 10.7. je ispred Dječjeg vrtića Hreljin, u 18 h, a potrebno je ponijeti čvrstu obuću te sredstvo protiv krpelja i komaraca.

Nakon dolaska na sam vrh, do ostataka starog Hreljina, slijedi spektakularan doživljaj u ovoj bajkovitoj povijesnoj kulisi s predivnim pogledom na Bakar i kvarnerske otoke. Radi se o koncertima na koje su pozvani svi posjetitelji Margaretinog leta, ne samo sudionici tura.

U četvrtak u 20 sati glazbu slavnog Beethovena izvodit će Hrvatski gudački kvartet kako bi time obilježio godinu u kojoj slavimo 250 godišnjicu Beethovenovog rođenja.

Dan poslije, u petak 10. srpnja u 20 sati na ovom posebnom mjestu zapjevat će poznata i nagrađivana klapa “Hreljin” te time uveličati ovu lijepu posvetu vrijednoj baštini Hreljina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari