U SKLOPU MARGARETINOG LETA

U četvrtak i petak turistička tura “3,2,1… Kreni na Hreljin” koja će završiti glazbenim koncertima

Idi na originalni članak
Foto: Miljenko Šegulja

Iskusna goranska lisica i vlasnica agencije Lynx and Fox, Jelena Holenko Pirc došla je u susjedstvo i istražila stari grad Hreljin te sve zainteresirane vodi u četvrtak i petak, 9. i 10.srpnja na zanimljivu turu “3,2,1… KRENI NA HRELJIN”. Nakon ture, u tom prelijepom povijesnom ambijentu održat će se jedinstveni koncerti!

Oglas

Iza naziva obrta Lynx and Fox ne stoje baš ris i lisica, već jedna zaljubljenica u kraj u kojem živi – Gorski kotar. Ime joj je Jelena Holenko Pirc i živi u Delnicama, u samom centru Zelenog srca Hrvatske sa svojom obitelji.

Po struci je magistra ekonomije u turizmu te obožava ono čime se bavi, a to je dizajniranje izleta i turističko vođenje u kojem istinski uživa. Iako mnogo ljudi zna za Gorski kotar, on je još uvijek nedovoljno promoviran i razvijen, što nikako ne zaslužuje jer se radi o području punom iznimnih prirodnih ljepota te zanimljive turističke ponude.

Iz želje za usavršavanjem pohađala je puno edukacija, a jedna od onih najvažnijih bio je tečaj za interpretacijske vodiče Interpret Europe koji ju je u jesen 2018. godine doveo u Bakar. Grad ju je oduševio na prvu, tečaj još i više pa se vrlo brzo povezala s direktoricom TZ Grada Bakra Sonjom Jelušić Marić.

Obje su htjele ostvariti suradnju i povezati dva kraja koja se geografski naslanjaju jedan na drugi, ali i muče sa sličnim problemima kaskanja za razvijenim turističkim destinacijama na Kvarneru.

Ovogodišnje zeleno Margaretino leto okrenuto prirodi i sadržajima za manje grupe posjetitelja bilo je prava prilika za prvu suradnju pa je tako nastala interpretacijska tura pod nazivom “3,2,1… kreni na Hreljin” pod sponzorstvom INA-e.

Na njoj  će Jelena u dva termina predstaviti prirodnu i povijesnu baštinu Hreljinske Gradine smještene na 321 m nadmorske visine. Mjesto okupljanja i 9. i 10.7. je ispred Dječjeg vrtića Hreljin, u 18 h, a potrebno je ponijeti čvrstu obuću te sredstvo protiv krpelja i komaraca.

Nakon dolaska na sam vrh, do ostataka starog Hreljina, slijedi spektakularan doživljaj u ovoj bajkovitoj povijesnoj kulisi s predivnim pogledom na Bakar i kvarnerske otoke. Radi se o koncertima na koje su pozvani svi posjetitelji Margaretinog leta, ne samo sudionici tura.

U četvrtak u 20 sati glazbu slavnog Beethovena izvodit će Hrvatski gudački kvartet kako bi time obilježio godinu u kojoj slavimo 250 godišnjicu Beethovenovog rođenja.

Dan poslije, u petak 10. srpnja u 20 sati na ovom posebnom mjestu zapjevat će poznata i nagrađivana klapa “Hreljin” te time uveličati ovu lijepu posvetu vrijednoj baštini Hreljina.

Exit mobile version